Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024

Στην προστασία των ζώων εκπαιδεύτηκαν στελέχη της ΕΛΑΣ

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό «10410» για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στην προστασία των ζώων εκπαιδεύτηκαν στελέχη της ΕΛΑΣ EUROKINISSI

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκπαίδευση 446 αστυνομικών της ΕΛΑΣ σε ζητήματα προστασίας ζώων. 

Το σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευόμενοι από τη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου, τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης, τις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις Χώρας καθώς και υφιστάμενες Υπηρεσίες, με την μέθοδο της εξ αποστάσεως σύγχρονης διδασκαλίας σε 5 εκπαιδευτικές σειρές.

Εκπαίδευση αστυνομικών της ΕΛΑΣ: Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν

Στο πλαίσιο αυτό, καταρτισμένα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και συνεργάτες της ακαδημίας «ZERO STRAY ACADEMY» και του Μη κυβερνητικού Οργανισμού «ZERO STRAY PAWJECT» συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, αναπτύσσοντας με επάρκεια τις παρακάτω κύριες θεματικές ενότητες:

Εκπαίδευση αστυνομικών της ΕΛΑΣ

EUROKINISSI

  • Η κακοποίηση των ζώων και ο κύκλος της Βίας. Η αντιμετώπιση του φαινομένου από την ελληνική Αστυνομία.
  • Ζητήματα μεθοδολογίας διενεργούμενων ελέγχων και η γλώσσα σώματος των ζώων. Δράσεις, στατιστική αποτύπωση και συνέργειες με τη Δημοτική Αστυνομία.
  • Η Αστυνομία ζώων σε χώρες του εξωτερικού.
  • Το νομικό status των ζώων στην ελληνική έννομη τάξη. Ισχύουσα νομοθεσία, ερμηνευτικές και αστυνομικές προσεγγίσεις για την προστασία των ζώων.
  • Αστυνομική διερεύνηση, προβλεπόμενες ποινικοδιοικητικές κυρώσεις και διαδικασίες προστασίας εν γένει των ζώων.
  • Πρακτική εφαρμογή ποινικών και διοικητικών υποθέσεων ενεργητικής και παθητικής κακοποίησης ζώων.
  • Η προστασία των ιπποειδών.
  • Η διερεύνηση της συσχέτισης ανάμεσα στην κακοποίηση/βιαιότητα ζώων και την διαπροσωπική βία. Σκιαγράφηση του εγκληματικού ψυχολογικού προφίλ του δράστη βιαιότητας ζώων.
  • Αξιολόγηση της θρεπτικής κατάστασης των ζώων, πρώτες βοήθειες, διεξαγωγή ελέγχων με scanner, σωστή προσέγγιση σκύλων.

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό «10410» για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων, ενώ στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) υφίστανται χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για την προστασία των ζώων συντροφιάς στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/chrisimes-symvoules/symvoules-gia-tin-prostasia-ton-zoon-syntrofias/.

Η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με συναρμόδιους οργανισμούς και φορείς, θα συνεχίσει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών με σκοπό τη διαρκή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την περαιτέρω εφαρμογή εξειδικευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης των ζώων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ