Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου 2020

Στο Φανάρι το “Ελευθέριος Βενιζέλος” – Στήθηκε τέντα του ΕΟΔΥ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο Φανάρι το “Ελευθέριος Βενιζέλος” – Στήθηκε τέντα του ΕΟΔΥ

 

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας τηρούνται στο Φανάρι, στο λιμάνι του Πειραιά, όπου βρίσκεται δεμένο το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” από το βράδυ της Πέμπτης, στο οποίο έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον 119 κρούσματα της νόσου Covid 19.

Ο ΕΟΔΥ έχει τοποθετήσει τέντα με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ακριβώς έξω από το πλοίο.

Όπως έχει σχεδιαστεί τα μέλη του πληρώματος που ήταν αρνητικά στα τεστ για τη νόσο Covid 19 θα μεταφερθούν τις επόμενες ώρες σε ξενοδοχεία της Αθήνας για να μπουν σε καραντίνα και στη συνέχεια θα επαναπατριστούν.

Στο πλοίο έχουν εντοπιστεί 119 κρούσματα μεταξύ των 383 επιβαινόντων. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επιβαίνουν 34 άτομα που αποτελούν το πλήρωμα του πλοίου και άλλοι 349 ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες.

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει πάρει δείγματα από όλους τους επιβαίνοντες του πλοίου και τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των τεστ και για άλλους επιβαίνοντες.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε ναυλωθεί από εταιρεία της Μάλτας και Τούρκο ιδιοκτήτη για να μεταφέρει στην Ισπανία 349 ναυτικούς μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες προκειμένου να επανδρώσουν άλλο πλοίο εκεί. Ωστόσο δεν μπόρεσε να καταπλεύσει εκεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλλει οι αρχές της Ισπανίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Έτσι το πλοίο πήρε εντολή από την ναυλώτρια εταιρεία να μεταφέρει τα πληρώματα στην Τουρκία αλλά οι τουρκικές αρχές επέτρεπαν μόνο τους Τούρκους υπηκόους να αποβιβαστούν στο τουρκικό έδαφος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ