Σάββατο 03 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Στις 11 Ιανουαρίου καλείται σε απολογία ο «ψευτογιατρός» – Για πόσους θανάτους διερευνάται

Στο μικροσκόπιο της ανάκρισης έχουν μπει συνολικά 12 περιπτώσεις θανάτων και ακόμα 14 περιπτώσεις ασθενών που έλαβαν τα σκευάσματα του, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί εάν όλες αυτές οι περιπτώσεις έχουν αποτυπωθεί στο διευρυμένο κατηγορητήριο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις 11 Ιανουαρίου καλείται σε απολογία ο «ψευτογιατρός» – Για πόσους θανάτους διερευνάται

Προθεσμία για τις 11 Ιανουαρίου έλαβε ο 47χρονος ψευτογιατρός, που κατηγορείται για θάνατο ασθενών – όπως καρκινοπαθείς – στους οποίους χορηγούσε σκευάσματα με διάφορα βότανα και άλλες ουσίες, αποσπώντας τους χρήματα και προτρέποντας τους να σταματήσουν τη συμβατική θεραπεία.

Ο ψευτογιατρός κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική απολογία στον 1ο ανακριτή ναρκωτικών, προκειμένου να λάβει γνώση και της δικογραφίας, όπου περιγράφονται επακριβώς όλα τα νέα επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον του. Ο 47χρονος είχε συλληφθεί στις 16 Ιουνίου 2020 και παραμένει προφυλακισμένος.

Μετά από έρευνα έξι μηνών στη δικογραφία εκτός από τις αρχικές 3 περιπτώσεις ασθενών που κατέληξαν (δύο ανήλικοι και ένας ηλικιωμένος ασθενής) έχουν προστεθεί και άλλες καταγγελίες για τη δράση του «ψευτογιατρού» από συγγενείς ασθενών που απεβίωσαν αλλά και από καρκινοπαθείς που εμπιστεύτηκαν την τύχη τους σε αυτόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο της ανάκρισης έχουν μπει συνολικά 12 περιπτώσεις θανάτων και ακόμα 14 περιπτώσεις ασθενών που έλαβαν τα σκευάσματα του, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί εάν όλες αυτές οι περιπτώσεις έχουν αποτυπωθεί στο διευρυμένο κατηγορητήριο.

Στην πρώτη του απολογία ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος» και είχε καταφέρει να ξεγελάσει ακόμα και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων παριστάνοντας τον διακεκριμένο επιστήμονα από την Ελβετία. Είχε παραδεχθεί εν μέρει την κατηγορία της απάτης, αλλά είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών και είχε υποστηρίξει ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ