Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Στις 19 Απριλίου ξεκινάνε οι εξετάσεις επάρκειας για υποψήφιους δικηγόρους

Προθεσμία έως τις 7 Απριλίου έχουν οι υποψήφιοι να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους για τα εξεταζόμενα μαθήματα σύμφωνα με την Μόνιμη Επιτροπή Δοκιμασίας Επάρκειας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις 19 Απριλίου ξεκινάνε οι εξετάσεις επάρκειας για υποψήφιους δικηγόρους Freepik

Την Δευτέρα 19 Απριλίου ορίστηκε η εναρκτήρια ημερομηνία για τη διενέργεια των εξετάσεων της δοκιμασίας επάρκειας.

Οι υποψήφιοι δικηγόροι, που θέλουν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις θα πρέπει έως τις 7 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι να δηλώσουν τα εξεταζόμενα μαθήματα που επιλέγουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μόνιμης Επιτροπής Δοκιμασίας Επάρκειας ορίζεται πως:

Α) Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στη δοκιμασία επάρκειας εξεταστικής περιόδου Απριλίου 2021, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει δήλωση επιλογής μαθημάτων  και ειδικότερα:

1) οι πτυχιούχοι Νομικής Α.Ε.Ι. κράτους μέλους της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ.  που έχουν αιτηθεί ή θα αιτηθούν εντός της νόμιμης προθεσμίας  την εγγραφή τους στο Μητρώο Ασκουμένων Δικηγορικού Συλλόγου της Ελλάδας,

2) οι πτυχιούχοι Νομικής Α.Ε.Ι. κράτους εκτός Ε.Ε που αιτήθηκαν ή θα αιτηθούν εντός της νόμιμης προθεσμίας την πιστοποίηση των γνώσεών τους κατ΄ άρθρο 15 παρ. 3 Κώδικα Δικηγόρων και

3) οι αιτηθέντες ή όσοι αιτηθούν εντός της νόμιμης προθεσμίας την αναγνώριση των επαγγελματικών τους προσόντων βάσει του Π.Δ. 122/2010, στους οποίους έχει γνωστοποιηθεί ή θα γνωστοποιηθεί με οιονδήποτε τρόπο (εγγράφως, ηλεκτρονικώς ή τηλεφωνικώς) ότι παραπέμπονται στη Μόνιμη Επιτροπή Δοκιμασίας Επάρκειας, θα υποβάλουν δήλωση επιλογής εξεταζομένων μαθημάτων, η οποία θα συνοδεύεται από αποδεικτικό κατάθεσης ποσού 60 ευρώ ανά εξεταζόμενο μάθημα, από τη Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 έως και την Τετάρτη 7 Απριλίου  2021.

Β) Οι δηλώσεις επιλογής μαθημάτων που υποβλήθηκαν για την εξεταστική περίοδο Οκτωβρίου 2020 λογίζονται ως δηλώσεις για την εξεταστική περίοδο Απριλίου 2021 και δεν επανυποβάλλονται.

Στην περίπτωση που υποψήφιοι της δοκιμασίας επάρκειας Οκτωβρίου 2020  επιθυμούν να εξεταστούν κατά τη δοκιμασία επάρκειας Απριλίου 2021 σε μαθήματα επιπλέον των ήδη δηλωθέντων, θα υποβάλουν εντός της ανωτέρω προθεσμίας συμπληρωματική δήλωση, η οποία θα συνοδεύεται από αποδεικτικό κατάθεσης ποσού 60 ευρώ ανά επιπλέον δηλούμενο μάθημα.

Για τον τρόπο υποβολής της δήλωσης και καταβολής του ποσού που αντιστοιχεί στα εξεταζόμενα μαθήματα θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση, στην οποία θα επισυνάπτονται τα ειδικά έντυπα δήλωσης ανά κατηγορία υποψηφίων.

Επίσης, με νεότερες ανακοινώσεις θα οριστεί και ο τρόπος εξέτασης (με φυσική παρουσία ή εξ αποστάσεως), ο χώρος και η ακριβής ημέρα και ώρα διεξαγωγής της εξέτασης κάθε γνωστικού αντικειμένου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ