Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

Στις 6 το μήνυμα Μητσοτάκη για την απαγόρευση της κυκλοφορίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις 6 το μήνυμα Μητσοτάκη για την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ανακοινώσει στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός με μήνυμα που θα απευθύνει προς τους Έλληνες πολίτες.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Δευτέρα (23/3/2020)

Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα το πρωί υπήρξε τηλεδιάσκεψη από το Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχαν λοιμωξιολόγοι και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και επανεξετάστηκε το θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της ολικής απαγόρευσης πτήσεων, ωστόσο κάτι τέτοιο αποκλείστηκε καθώς εμπλέκονται και ευρωπαϊκοί κανονισμοί.

Η κυκλοφορία ενδεχομένως θα επιτρέπεται για συγκεκριμένους και μόνο λόγους, ήτοι: – για εργασία, – προμήθεια φαρμάκων – προμήθεια τροφίμων, – πρόσβαση σε γιατρούς και νοσοκομεία κτλ.

Το χαλί έχει στρωθεί ήδη από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε χθες, η οποία προβλέπει τους όρους σύμφωνα με τους οποίους η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε απόφαση για δραστικό περιορισμό της κυκλοφορίας προκειμένου ν’ αποφύγει την περαιτέρω διασπορά της νόσου Covid 19 στον πληθυσμό.

Εάν πράγματι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώσει το εν λόγω μέτρο, αναμένεται η εξειδίκευσή του να γίνει από τους αρμόδιους υπουργούς – να διευκρινίσουν, δηλαδή, τις περιπτώσεις για τις οποίες θα επιτρέπεται η κυκλοφορία, αλλά και τη διαδικασία που θ’ ακολουθηθεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ