Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Στις φυλακές του Χάρεν θα κάνει γιορτές η Εύα Καϊλή: Την επισκέφθηκε ο πατέρας της – Το επεισόδιο με τηλεοπτικό συνεργείο – ΒΙΝΤΕΟ

Οι ισχυρισμοί της Ελληνίδας πολιτικού δεν έπεισαν το προδικαστικό συμβούλιο του Βελγίου για να αφεθεί ελεύθερη. Ωστόσο, η Εύα Καϊλή δεν θα ασκήσει έφεση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις φυλακές του Χάρεν θα κάνει γιορτές η Εύα Καϊλή: Την επισκέφθηκε ο πατέρας της – Το επεισόδιο με τηλεοπτικό συνεργείο – ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ

Στις φυλακές του Χάρεν θα κάνει γιορτές η Εύα Καϊλή μετά την απόφαση των δικαστικών Αρχών του Βελγίου που χθες Πέμπτη αποφάσισαν την παραμονή της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή και πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις φυλακές για ακόμη ένα μήνα, αρνούμενες το αίτημα αποφυλάκισής της με βραχιολάκι όπως έγραψε το dikastiko.gr

Στο μεταξύ το πρωί της Παρασκευής στις φυλακές του Χάρεν έφτασε ο πατέρας της Εύας Καϊλή για να δει την κόρη του.

Σύμφωνα με την  ΕΡΤ επιτέθηκε στην κάμερα, λέγοντας ότι δεν θέλει να κάνει κάποια δήλωση.

Οι ισχυρισμοί της, σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Qatargate, δεν έπεισαν το προδικαστικό συμβούλιο για να αφεθεί ελεύθερη. Ωστόσο, η Εύα Καϊλή δεν θα ασκήσει έφεση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Ορέστης Ομράν, εξήγησε τους λόγους που η Εύα Καιλή δεν άσκησε έφεση. «Κάθε 30 μέρες μπορεί να επανέρχεται κατόπιν αιτήσεως ενώπιον του αρμόδιου δικαστή ο προφυλακισμένος και να ζητεί την επανεξέταση της υποθέσεως του και της προφυλάκισής του» είπε.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι: «Θεωρώ ότι από το περιεχόμενο της ακροαματικής διαδικασίας και της αποφάσεως, έκριναν οι συνήγοροί της ότι δεν είχε πολύ νόημα. Εξάλλου η έφεση εκδικάζεται εντός 15 ημερών, πράγμα που σημαίνει ότι ήδη τον ένα μήνα που πρέπει να μείνει, τουλάχιστον, προφυλακισμένη, θα έπρεπε να περιμένει τον μισό εξ αυτού για να εκδικαστεί η έφεση. Κατάλαβαν ότι είναι δύσκολο να κερδηθεί σε εφετειακό βαθμό η υπόθεσης».

Το σκεπτικό της απόφασης για την παράταση της προφυλάκισης – Τα τρία στοιχεία

  • θεωρείται ύποπτη φυγής
  • εκτιμάται ότι μπορεί να καταστρέψει στοιχεία που αφορούν στην έρευνα και μπορούν να οδηγήσουν και σε περαιτέρω αποκαλύψεις
  • μπορεί να έρθει σε επαφή με υπόπτους αγνώστων στοιχείων, οι οποίοι θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι στην εν εξελίξει έρευνα

Στις φυλακές επιτρέπεται να βλέπει το παιδί της αλλά η διαδικασία δεν έχει γίνει γνωστή αν θα μπορεί δηλαδή να το βλέπει για κάποιες ώρες ή να το έχει συνέχεια μαζί της.

Εύα Καϊλή: Τι θα γίνει με το παιδί της 

«Οι φυλακές του Χάρεν έχουν δεχτεί τους πρώτους φυλακισμένους εδώ και λίγους μήνες, είναι ό,τι πιο μοντέρνο υπάρχει στο Βέλγιο από πλευράς σωφρονιστικού καταστήματος και υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας και παιδιών» είπε ο δικηγόρος στις Βρυξέλλες Νίκος Κορογιαννάκης μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής

Εύα Καϊλή: Τι υποστήριξαν οι συνήγοροί της

«Ζητήσαμε να τεθεί σε καθεστώς επιτήρηση με βραχιολάκι. Συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία δεν δωροδοκήθηκε» είπε ο δικηγόρος της Άντρε Ριζόπουλος. «Τα είπαμε όλα μας τα επιχειρήματα. Η κυρία Καϊλή, ποτέ δεν δωροδοκήθηκε, η κυρία Καϊλή είναι αθώα» υπογράμμισε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο δικηγόρος της ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σημείωσε στο Mega ότι η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για προφυλάκιση της κατηγορούμενης δεν έχει καμία νομική αιτιολόγηση ενώ σημείωσε ότι δε θα ασκηθεί έφεση στην απόφαση.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αυτή η νομική εξήγηση προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει πολιτικό κίνητρο», είπε και τόνισε ότι, στη διάταξη της προέδρου του μονομελούς δικαστηρίου δεν υπήρξε ούτε ένα πραγματικό γεγονός που να αποδεικνύει ότι, η ευρωβουλευτής, είναι ύποπτη φυγής.

«Δεν έχει ένα πραγματικό περιστατικό που να εξηγεί ότι η κα Καϊλή μπορεί να δυσκολέψει την ανάκριση, είναι ένα κείμενο χωρίς πραγματικά στοιχεία», σημείωσε και τόνισε ότι ο ίδιος ζήτησε, κατά την αγόρευσή του, η αξιολόγηση της πελάτη του, να είναι με νομικά και όχι πολιτικά κριτήρια.

«Ήταν σαν να διαβάζω εφημερίδα, δεν υπήρχε ούτε ένα νομικό επιχείρημα», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος για την ανάλυση της απόφασης της προέδρου του μονομελούς δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ