Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Στο δικαστήριο ο Ματέο Σαλβίνι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο δικαστήριο ο Ματέο Σαλβίνι

Ο Ματέο Σαλβίνι έφτασε στο δικαστήριο της Σικελίας, το οποίο θα αποφασίσει αν θα παραπεφθεί σε δίκη με κατηγορίες για «κατάχρηση εξουσίας και παράνομη κατακράτηση προσώπων».

Η υπόθεση αφορά την περίοδο που ο Ματέο Σαλβίνι υπηρετούσε ως υπουργός Εσωτερικών. Τον Ιούλιο του 2019 είχε μπλοκάρει την αποβίβαση 131 μεταναστών που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο Gregoretti, εφαρμόζοντας νόμο που ο ίδιος εισήγαγε περί εθνικής ασφάλειας.

Το πλοίο Gregoretti είχε παραμείνει μπλοκαρισμένο για ημέρες, μέχρι που δικαστήριο αποφάσισε τον ελλιμενισμό του στη Σικελία, αφού έκρινε ότι οι μετανάστες δεν απειλούσαν την ασφάλεια της Ιταλίας.

Ο ίδιος ο Σαλβίνι δηλώνει υπερήφανος για τις αποφάσεις του και αξιοποιεί τη συγκυρία για να βρεθεί και πάλι στο πολιτικό προσκήνιο: Το να οδηγείς έναν υπουργό σε δίκη επειδή έκανε ότι υποσχέθηκε και έτσι ενίσχυσε το κράτος δικαίου είναι πολύ παράξενο. Παίρνω όλη τη συμπαράσταση που μπορώ και ελπίζω οι δικαστές μου να κάνουν τη δουλειά τους με ησυχία, ηρεμία και ταχύτητα.

Ο Σαλβίνι εκδιώχθηκε από τον υπουργικό θώκο πριν ένα χρόνο. Η ιταλική Γερουσία έχει άρει την ασυλία του για δύο υποθέσεις πλοίων με μετανάστες, που δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν σε ιταλικό λιμάνι. Αν και ο Σαλβίνι δεν είναι πλέον μέλος της ιταλικής κυβέρνησης, η Ιταλία εξακολουθεί να μην επιτρέπει με ευκολία σε πλοία με μετανάστες να πλησιάσουν τα λιμάνια της.

Πηγή: euronews

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ