Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Στο εδώλιο άνδρας που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων με νοητική υστέρηση στο Π.Ι.Κ.Π.Α. Λέρου

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος, αρνήθηκε τις κατηγορίες και εξέθεσε ότι θα γινόταν αντιληπτός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο εδώλιο άνδρας που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων με νοητική υστέρηση στο Π.Ι.Κ.Π.Α. Λέρου freepik

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου θα καθίσει ένας άνδρας, την 3η Απριλίου, που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων με νοητική υστέρηση που εφιλοξενούντο στο Π.Ι.Κ.Π.Α. της Λέρου

Ο άνδρας που εργαζόταν στη δομή, κατηγορείται για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο (αποπλάνηση παιδιών) που δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, της κατάχρησης σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και της ασέλγειας με κατάχρηση εξουσίας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων: Το χρονικό

Την 3η Νοεμβρίου 2020 μια αλλοδαπή που διέμενε στο Π.Ι.Κ.Π.Α. της Λέρου, μετέβη στο ΑΤ Λέρου και κατήγγειλε, ότι ο κατηγορούμενος καθ’ ον χρόνο εργαζόταν σε εταιρεία παροχής καθαριότητας στη δομή, «παρενοχλούσε» σεξουαλικά τον γιό έτερης διαμένουσας από τον Φεβρουάριο του 2020 στη δομή, ηλικίας τότε 17 ετών και έχει διαγνωσθεί με νοητική υστέρηση και περαιτέρω εξυβρίζει τον έτερο γιό της ηλικίας 4 ετών.

Σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων

freepik

Περαιτέρω ανέφερε ότι ουδείς εκ των διαμενόντων στο Π.Ι.Κ.Π.Α. επιθυμεί να έρχεται σε κοντινή απόσταση με τον κατηγορούμενο, διότι εμφανίζει αποκλίνουσα συμπεριφορά ενώπιον ανηλίκων παιδιών.

Αρμοδίως εξετάσθηκε ο ανήλικος παρουσία ψυχολόγου, ο οποίος κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος, σχεδόν καθημερινά, αφού του αφαιρούσε το παντελόνι τον θώπευε στα γεννητικά του όργανα και τον ανάγκαζε να θωπεύει και ο ίδιος τα γεννητικά του όργανα, ανέφερε δε ότι το ίδιο περιστατικό έλαβε χώρα και με τα δύο αδέλφια του. Περαιτέρω, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε παρά φύσιν ασέλγεια μαζί του την 2α Νοεμβρίου 2020.

Τα ίδια περιστατικά (πλην της πράξης της παρά φύσιν ασέλγειας) εξέθεσε ο ανήλικος πέραν της μητρός του και στην διοικήτρια του Κ.Υ.Τ., η οποία προέβη άμεσα στην απόλυσή του.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όσα του αποδίδονται

Εν συνεχεία, παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση των επτά τέκνων της οικογένειας και διαπιστώθηκαν ευρήματα κακοποίησης σε τρία εξ αυτών. Ετερο παιδί που εξετάστηκε εμφάνιζε ενδείξεις κακοποίησης. Την ίδια εικόνα παρουσίαζε και ανήλικος, ο οποίος παρά τα προβλήματα ακοής και ομιλίας, κι ενώ εμφανιζόταν κοινωνικός και χαρούμενος, στη θέα της φωτογραφίας ή επί της αναφοράς του ονόματος του κατηγορουμένου, άλλαζε άρδην τη συμπεριφορά του.

Σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων

Freepik

Ειδικότερα, εξεταζόμενος στη νοηματική γλώσσα ενώπιον του Ανακριτή Κω, έγνεψε καταφατικά όταν ρωτήθηκε εάν ο κατηγορούμενος του έβγαλε τα ρούχα και τον θώπευσε και έδειξε με τα δάχτυλά του ότι το ως άνω περιστατικό έλαβε χώρα τρείς φορές.

Περαιτέρω, ερωτηθείς ο ανήλικος εάν ο κατηγορούμενος τον κακοποίησε σεξουαλικά αυτός χλόμιασε και παράλληλα έγνεψε καταφατικά ενώ στη συνέχεια, επιχείρησε να κρυφθεί πίσω από το δικαστικό έδρανο.

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος, αρνήθηκε τις κατηγορίες και εξέθεσε ότι από τις αρχές του 2020 εργαζόταν με την ειδικότητα του καθαριστή στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο ΠΙΚΠΑ Λέρου που έχει μικρή έκταση και θα γινόταν αντιληπτός.

Το δικαστικό συμβούλιο της Κω που εξέτασε την υπόθεση έκρινε ότι οι πράξεις του κατηγορουμένου ελάμβαναν χώρα, τις νυχτερινές ώρες, σε σημείο του προαυλίου, όπισθεν του κτιρίου, όπου υπάρχει στέγαστρο και μανδρότοιχος που οριοθετεί το οίκημα και δε φυλάσσεται από προσωπικό ασφαλείας.

Σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων

FREEPIK

Σε ό,τι αφορά στον ισχυρισμό του ότι η καταγγελία σε βάρος του, είναι προϊόν κακοβουλίας, εκδικήσεως και πορισμού χρημάτων, προκειμένου να επιτύχουν την μετεγκατάστασή τους οι γονείς των ανηλίκων, κρίθηκε αναληθής διότι το γεγονός κατήγγειλε το πρώτον έτερη διαμένουσα στη δομή, και όχι οι γονείς των παθόντων.

Επιπλέον, κρίθηκε ότι και οι τρεις ανήλικοι, εξετασθέντες ιατρικώς παρουσίαζαν σημεία διακόρευσης στην πρωκτική χώρα, οι δύο εξ αυτών περιέγραψαν ακολούθως επακριβώς τις πράξεις τις οποίες τέλεσε σε βάρος τους ο κατηγορούμενος και οι έτεροι μάρτυρες προσδιόρισαν τον τόπο και κατά προσέγγιση τον χρόνο που έλαβαν χώρα οι πράξεις του κατηγορουμένου, ήτοι σχεδόν καθημερινά και νυχτερινές ώρες στον προαύλιο χώρο.

ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ