Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Στο εδώλιο γυναίκα εκπαιδευτικός για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση

Ήθελε να προσληφθεί καθηγήτρια αγγλικών και έφτιαξε πλαστούς τίτλους σπουδών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο εδώλιο γυναίκα εκπαιδευτικός για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση Pixabay

Στο εδώλιο θα καθίσει γυναίκα εκπαιδευτικός που κατηγορείται για πλαστογραφία

Η δίκη της δασκάλας αγγλικών με τους πλαστούς τίτλους σπουδών θα γίνει στη μία Νοεμβρίου 2023 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι εκείνες της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση εις βάρος της κινήθηκε κατόπιν αναφορών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Γυναίκα εκπαιδευτικός κατηγορείται για πλαστογραφία: Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, η εκπαιδευτικός κατηγορείται ότι κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος από 23-5-2019 έως 11-9-2019, επιδιώκοντας να προσληφθεί ως αναπληρώτρια καθηγήτρια αγγλικών σε εκπαιδευτήριο για το σχολικό έτος 2019-2020, κατήρτισε με ίδια τεχνικά μέσα, αρχικά μεν την υπ’ αρ. 3 7-82/23-2019 Πράξη προέδρου του Δ.Σ του ΔΟΑΤΑΠ, στην οποία παρουσιαζόταν ως αναγνωρισμένος και ισότιμος με τα πτυχία των Ελληνικών Α.Ε.Ι ο τίτλος σπουδών της στην αγγλική λογοτεχνία, ο οποίος απονεμήθηκε στην κατηγορουμένη από το Πανεπιστήμιο του Leiden της Ολλανδίας και εν συνεχεία το υπ’ αρ. πρωτ. 131995/Ν1/04-09-2019 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Βεβαίωση Εγγραφής», έγγραφο το οποίο αφορούσε στην εγγραφή της κατηγορουμένης στην επετηρίδα ιδιωτικών εκπαιδευτικών του αρθ.28 ν.682/1977.

Γυναίκα εκπαιδευτικός κατηγορείται για πλαστογραφία

Pixabay

Ωστόσο αμφότερα τα έγγραφα ήταν πλαστά.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο (Πράξη ΔΟΑΤΑΠ), διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε είχε εκδοθεί από τον πρόεδρο του Δ.Σ του ΔΟΑΤΑΠ σχετική πράξη αναγνώρισης του πτυχίου της κατηγορουμένης από το ανωτέρω ολλανδικό πανεπιστήμιο, ενώ σε ό,τι αφορά στο δεύτερο (Βεβαίωση Εγγραφής), διαπιστώθηκε κατόπιν ελέγχου από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ότι δεν ήταν ψηφιακά υπογεγραμμένο και δεν συμφωνούσε κατά περιεχόμενο με το (φέρον ψηφιακή υπογραφή του εκδότη) γνήσιο ταυτάριθμο.

Επιπλέον, την 11-9-2019, πέτυχε με εξαπάτηση να βεβαιωθούν σε δημόσια έγγραφα αναληθώς περιστατικά που μπορούν να έχουν έννομες συνέπειες και ειδικότερα, ενεργώντας με πρόθεση, υπέβαλε μέσω εκπαιδευτηρίου όπου προσελήφθη ως αναπληρώτρια καθηγήτρια αγγλικών (τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο-Λύκειο), όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούντο για τον αντίστοιχο διορισμό της σε θέση αναπληρώτριας από την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ των δικαιολογητικών αυτών τα ανωτέρω αναφερόμενα πλαστά έγγραφα.

Με τον τρόπο αυτό πέτυχε να εκδοθούν η υπ’ αρ. 68/26-9-2019 Πράξη Διορισμού αναπληρώτριας στο Δημοτικό Σχολείο, που εκδόθηκε από την Διεύθυνση Π.Ε Ν. Δωδεκανήσου και η υπ’ αρ. 7/ΙΔ/27-11-2019 Πράξη Διορισμού Αναπληρώτριας στο Γυμνάσιο-Λύκειο, που εκδόθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πράξεις στις οποίες βεβαιωνόταν ψευδώς ότι η κατηγορουμένη πληρούσε τις προϋποθέσεις διορισμού σε θέση αναπληρώτριας και οι οποίες εν συνεχεία ανεκλήθησαν, αφού διαπιστώθηκε ότι στηρίχθηκαν σε μη γνήσια δικαιολογητικά.

Σημειώνεται ότι η εκπαιδευτικός απομακρύνθηκε άμεσα από το ιδιωτικό σχολείο και δεν απασχολήθηκε σ’ αυτό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ