Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Στο εδώλιο κρατούμενος που σκότωσε συγκρατούμενό του στις φυλακές της Κω

Oι κινήσεις του δράστη κατεγράφησαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του προαυλίου των φυλακών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο εδώλιο κρατούμενος που σκότωσε συγκρατούμενό του στις φυλακές της Κω (EUROKINISSI/TΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου κατηγορούμενος για θανατηφόρα σωματική βλάβη θα καθίσει ένας αθίγγανος, κάτοικος καταυλισμού Χαλκίδας, κρατούμενος στο κατάστημα κράτησης Δομοκού, που σκότωσε έναν συγκρατούμενό του στις δικαστικές φυλακές της Κω.

Κρατούμενος σκότωσε συγκρατούμενό του

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Κρατούμενος σκότωσε συγκρατούμενό του: Το χρονικό

Την 16η Ιουλίου 2021, στον προαύλιο χώρο του καταστήματος κράτησης Κω, όπου προαυλιζόταν ο κατηγορούμενος μαζί με τον μετέπειτα θανόντα, υπήκοο Συρίας, αμφότεροι έγκλειστοι στο ως άνω κατάστημα κράτησης, μιλούσαν μεταξύ τους και κατευθύνονταν προς το χώρο όπου αθλούνται συνήθως οι κρατούμενοι, όπως συνήθιζαν άλλωστε οι δυο τους, σύμφωνα με μαρτυρίες συγκρατούμενών τους. Εντελώς ξαφνικά, κι ενώ μιλούσαν ήρεμα, ο θανών φανερά ενοχλημένος από κάτι έσπρωξε τον κατηγορούμενο, σαν να είχε την επιθυμία να φύγει μακριά του.

Τότε ο κατηγορούμενος, αστραπιαία δρώντας του κατάφερε ένα και μοναδικό πλήγμα με το χέρι του, το οποίο κατευθύνθηκε απευθείας στο πρόσωπό του.

Σωματική βλάβη

freepik

Το χτύπημα υπήρξε εξαιρετικά γρήγορο και είχε τη μορφή γρόνθου και αστραπιαία ο μετέπειτα θανών έχασε την ισορροπία του κι έπεσε με δύναμη πάνω στο τσιμεντένιο δάπεδο του χώρου, χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση με τα χέρια του, προκειμένου να προστατευθεί από την πτώση, ήτοι έπεσε οριζόντια με το κεφάλι, χτυπώντας στο δάπεδο, γεγονός που καταδεικνύει την απώλεια αισθήσεων. Τα ανωτέρω έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του προαυλίου του καταστήματος κράτησης, όπως και η άμεση αντίδραση του κατηγορουμένου, ο οποίος έσκυψε πάνω από το θύμα, το οποίο δεν είχε τις αισθήσεις του.

Άμεσα προσέτρεξε το αρμόδιο προσωπικό, κλήθηκε ασθενοφόρο και ο παθών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κω. Εκεί κρίθηκε απαραίτητη η επείγουσα αεροδιακομιδή του στο Τζάνειο Νοσοκομείο, στην κλινική ΜΕΘ, όπου νοσηλεύτηκε, διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση, μέχρι τις 26 Ιουνίου 2021 ήτοι 10 ημέρες μετά το συμβάν οπότε και απεβίωσε.

Ο κατηγορούμενος αιτιάται ότι με τον θανόντα ήταν φίλοι και γυμνάζονταν μαζί και σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό να τον πλήξει με βαρύτητα κατά την αψιμαχία τους. Λέγει δε, ότι το αποτέλεσμα του θανάτου του, ήταν αδύνατο να προβλεφθεί από αυτόν και δεν τελεί σε αιτιώδη συνάφεια με το χτύπημα που του κατάφερε, το οποίο χαρακτηρίζει ως χαστούκι.

Σωματική βλάβη

FREEPIK

Ο κατηγορούμενος ήταν εξαιρετικά γυμνασμένος και σωματώδης και φέρεται να τελούσε σε επίγνωση της δύναμης που έχει το χτύπημά του.

ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ