Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Στο εδώλιο σήμερα ο “μαϊμού” δικηγόρος – 23 μάρτυρες καταθέτουν στο δικαστήριο

Στην υπόθεση κατηγορούμενη ήταν και γνωστή ηθοποιός, που με την ιδιότητά της ως δικηγόρου, κατηγορήθηκε ότι παρείχε απλή συνδρομή στον 58χρονο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο εδώλιο σήμερα ο “μαϊμού” δικηγόρος – 23 μάρτυρες καταθέτουν στο δικαστήριο Freepik

“Μαϊμού” δικηγόρος: Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ο άνδρας που παρίστανε τον δικηγόρο δίχως να είναι εξαπατώντας πολίτες. 

Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσει σήμερα, ένας 58χρονος κάτοικος Πεταλούδων, κατηγορούμενος για τις πράξεις της απάτης τετελεσμένης και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση (ενόψει μετατροπής της αρχικής διώξεως με τον νέο ποινικό κώδικα σε πλημμέλημα), της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, της υπεξαγωγής εγγράφων κατ’ εξακολούθηση και της αντιποίησης της δικηγορίας κατ’ εξακολούθηση.

Στην υπόθεση έχουν κληθεί σύμφωνα με τις πληροφορίες 23 μάρτυρες, ενώ οι φερόμενοι ως θύματά του θα υποβάλουν δηλώσεις υποστήριξης της κατηγορίας δια της συνηγόρου τους. 

"Μαϊμού" δικηγόρος

FREEPIK

Στην υπόθεση κατηγορούμενη ήταν και γνωστή ηθοποιός, που με την ιδιότητά της ως δικηγόρου, κατηγορήθηκε ότι παρείχε απλή συνδρομή στον 58χρονο. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου την απάλλαξε καθώς φέρεται να ήταν κι εκείνη θύμα.

“Μαϊμού” δικηγόρος: Το χρονικό της υπόθεσης 

Ο 58χρονος φέρεται να εξαπάτησε τουλάχιστον 17 Αλβανούς υπηκόους, εκμεταλλευόμενος την επιθυμία τους να αποκτήσουν νομιμοποιητικά έγγραφα στην Ελλάδα.

Όπως έγραψε η “δημοκρατική”, η έρευνα, που διεξήχθη από αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016. Ο 58χρονος, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, προσποιούμενος τον δικηγόρο, με το πρόσχημα διεκπεραίωσης των διαδικασιών έκδοσης αδειών διαμονής αλλοδαπών στη χώρα, εξαπατούσε συστηματικά Αλβανούς, από τους οποίους αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά υπεξαιρώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και προμηθεύοντάς τους με πλαστά πιστοποιητικά.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι θύματά του είναι 17 αλλοδαποί στη διετία 2015-2016. Του αποδίδεται ειδικότερα πως τους έπεισε ότι ασκεί το λειτούργημα του δικηγόρου και ότι έχει τη δυνατότητα έναντι αμοιβής να διεκπεραιώσει τις νόμιμες διαδικασίες για να εξασφαλίσουν έγγραφα διαμονής και εργασίας στην Ελλάδα. Η συνολική ζημία που προξένησε στα φερόμενα ως θύματά του, υπολογίστηκε στα 39.400 ευρώ.

Του αποδίδεται επιπλέον ότι κατήρτισε 2 πλαστά έγγραφα και έκανε χρήση αυτών και συγκεκριμένα “αποδείξεις παραλαβής αιτήματος” στις οποίες είχε θέσει εθνόσημο που φέρουν δημόσια έγγραφα. Τέλος, του αποδίδεται ότι υπεξήγαγε τα διαβατήρια 5 Αλβανών υπηκόων.

"Μαϊμού" δικηγόρος

Freepik

Ο 58χρονος απολογούμενος τόνισε ότι είχε δραστηριοποιηθεί τόσο στον έντυπο τύπο, καθότι στο παρελθόν ήταν εκδότης περιοδικών αθηναϊκού τύπου και είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής δημοσιογραφίας, όσο και με τον χώρο της ασφάλισης υγείας, αλλά και με το χονδρικό εμπόριο. Λειτουργούσε, όπως είπε, μια ασφαλιστική επιχείρηση και είχε συμβάσεις με 3.000 γιατρούς, κλινικές και ιατρικά εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα. Η πόρτα της επιχείρησης έγραφε ιατρικές-ασφαλιστικές υπηρεσίες και όχι δικηγορικό γραφείο.

Υποστήριξε ότι ο ίδιος έκανε μόνο διαμεσολάβηση για την αποστολή των εγγράφων των αλλοδαπών στη δικηγόρο, ενώ ισχυρίστηκε ότι και ο ίδιος εξαπατήθηκε από εκείνη, ενώ κατονόμασε ακόμη έναν δικηγόρο με τον οποίο είχε συνεργασία για το ίδιο θέμα.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ