Κυριακή 02 Απριλίου 2023

Στο Εφετείο “κρίνεται” σήμερα η δικαστική διαμάχη για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο Εφετείο “κρίνεται” σήμερα η δικαστική διαμάχη για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών eurokinissi

Στο Εφετείο Αθηνών “κρίνεται” σήμερα η δικαστική διαμάχη του Υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών υπό την ομπρέλα της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα σήμερα δικάζεται η έφεση των ομοσπονδιών στην απόφαση του Πρωτοδικείου να κρίνει την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών παράνομη. Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί με εξώδικο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς είχαν γνωστοποιήσει στο υπουργείο Παιδείας ότι προχωρούν σε απεργία-αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου. Εφετείο αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Σήμερα ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών. Στην περίπτωση που το δικαστήριο απορρίψει την έφεσή τους και παράλληλα κάνει δεκτή την αντέφεση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, να κριθεί εκτός από παράνομη και καταχρηστική η απεργία και να οριστούν κυρώσεις σε όσους παρεμποδίζουν τη διαδικασία, η αξιολόγηση θα εκκινήσει σε όσα σχολεία οι σύλλογοι διδασκόντων είχαν προχωρήσει νωρίτερα σε αποχή.

 Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

“Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας ώρα 11:30πμ – Εφετείο Αθήνας

Κήρυξη Στάσης Εργασίας στο Λεκανοπέδιο από 11:30πμ έως λήξη ωραρίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 4ης του Οκτώβρη, στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, που γίνεται τη Δευτέρα, 11 του Οκτώβρη, καθώς και τα συλλαλητήρια και τις συγκεντώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα, με κυριάρχα αιτήματα: Εφετείο αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, καθώς και συνολικά του Ν. 4823/21 (Νόμος Κεραμέως). Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν. 4808/21) για τα εργασιακά, που παρεμποδίζει το δικαίωμά μας στην απεργία. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσει Στάση Εργασίας στο Λεκανοπέδιο από τις 11:30πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να δώσουν μαζικά το «παρών» στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που γίνεται τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021, ώρα 11:30πμ, στο Εφετείo Αθηνών (οδός Λουκάρεως).

Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια Παιδεία Κάτω τα χέρια από την απεργία Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.”

Πρώτη νίκη για το Υπουργείο Παιδείας

Την περασμένη Παρασκευή, η υπουργός Παιδείας είχε μια δικαστική νίκη απέναντι στην ΑΔΕΔΥ που παρείχε κάλυψη στους εκπαιδευτικούς για την απεργία-αποχή τους, έπειτα από αίτημά τους. Εφετείο αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Η κ. Κεραμέως έκανε αγωγή στην ΑΔΕΔΥ ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία, με το δικαστήριο να τη δικαιώνει. Η ΑΔΕΔΥ απάντησε με κήρυξη στάσης εργασίας για σήμερα από τις 11:30 π.μ. έως και τη λήξη του ωραρίου με στόχο «να διευκολύνει τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο Αθηνών».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ