Αττική στο έλεος της κακοκαιρίας: Σοβαρά προβλήματα στα δυτικά – Μηνύματα από 112 – ΣΥΝΕΧΗΣ EΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δρόμοι-ποτάμια και σοβαρές ζημιές - 331 κλήσεις στην Πυροσβεστική - Μήνυμα 112 σε Μέγαρα και Μάνδρα - ΒΙΝΤΕΟ

NEWSROOM
Αττική στο έλεος της κακοκαιρίας: Σοβαρά προβλήματα στα δυτικά – Μηνύματα από 112 – ΣΥΝΕΧΗΣ EΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η κακοκαιρία Byron πλήττει από χθες το μεσημέρι  την Αττική με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, προκαλώντας εκτεταμένα προβλήματα κυρίως στη Δυτική Αττική.

Περιοχές όπως Μέγαρα, Νέα Πέραμος και Μάνδρα βρίσκονται αντιμέτωπες με πλημμύρες, διακοπές κυκλοφορίας και πτώσεις δέντρων, με τις τοπικές αρχές να βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα.

Μήνυμα 112 σε Μέγαρα και Μάνδρα

Λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 σε κατοίκους των περιοχών Λάκκα Καλογήρου και Αλμυρές στη Δημοτική Ενότητα Μεγαρέων, καλώντας τους να μετακινηθούν σε υψηλότερους ορόφους λόγω εξελισσόμενων πλημμυρικών φαινομένων.

Αντίστοιχο μήνυμα στάλθηκε και στη Μάνδρα, με οδηγίες για αποφυγή μετακινήσεων και απομάκρυνση από υπόγειους και ισόγειους χώρους.

Δρόμοι-ποτάμια και σοβαρές ζημιές

Στην Αττική, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ σημειώνεται μεγάλος αριθμός πλημμυρισμένων υπογείων και πτώσεων δέντρων.

Στα νότια προάστια, ειδικά σε Ηλιούπολη και Άλιμο, η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων.

Προβλήματα από κακοκαιρία Byron: 331 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Από την Πέμπτη 04/12 έως σήμερα στις 06:00 το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί 331 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές ατόμων.

  • 290 κλήσεις στην Αττική

    • 90 αντλήσεις υδάτων

    • 27 κοπές δέντρων

    • 12 μεταφορές ατόμων

  • 41 κλήσεις στην Πελοπόννησο

    • 11 αντλήσεις υδάτων

    • 8 κοπές δέντρων

    • 19 μεταφορές ατόμων

Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλες περιοχές

Κλειστά παραμένουν σήμερα όλα τα σχολεία της Αττικής, δημόσια και ιδιωτικά, έπειτα από απόφαση της Περιφέρειας.

Επιπλέον, με αποφάσεις των δήμων δεν λειτουργούν σχολεία σε: Ταύρο–Μοσχάτο, Ορεινά Καλαμπάκας, Δίον Ολύμπου, Κατερίνη, Ρόδο, Κάσο, Τήλο, Σύμη, Καστελόριζο, Ανατολική Μάνη, Ευρώτα και Μονεμβασιά.

Δημόσιες Υπηρεσίες – Ελαστικό ωράριο λόγω καιρού

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που αδυνατούν να προσέλθουν στην εργασία τους εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών μπορούν να απουσιάσουν σήμερα χωρίς συνέπειες.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Σύμφωνα με το δίκτυο σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 22:00 της Πέμπτης καταγράφηκαν:

  • Σκάλα Λακωνίας – 136 mm

  • Βλυχάδα Αττικής – 110,4 mm

Στο κέντρο της Αθήνας, στο Γκάζι, καταγράφηκαν 62 mm, επιβεβαιώνοντας την ένταση των φαινομένων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr