Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ “εικονικά” σύμφωνα συμβίωσης συνοριοφυλάκων που δεν ήθελαν να πάνε στα σύνορα

Αρμόδιες πήγες αναφέρουν ότι «στο μικροσκόπιο μπαίνουν 10 σύμφωνα συμβίωσης».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ “εικονικά” σύμφωνα συμβίωσης συνοριοφυλάκων που δεν ήθελαν να πάνε στα σύνορα Eurokinissi

Έρευνα για εικονικά σύμφωνα συμβίωσης από συνοριοφύλακες στον Έβρο, προς αποφυγή της τοποθέτησής τους στα σύνορα, διέταξε, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, το αρχηγείο διέταξε διοικητική έρευνα ύστερα από δημοσίευμα της ιστοσελίδας evros-news.gr, σύμφωνα με το οποίο έχουν υπογραφεί δεκάδες εικονικά σύμφωνα συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες. Σημειώνεται ότι οι νέοι συνοριοφύλακες είναι 250 και προσελήφθησαν με σκοπό να ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, με το σύμφωνο συμβίωσης οι συνοριοφύλακες μοριοδοτούνται και έτσι έχουν περισσότερες πιθανότητες να υπηρετήσουν στην πρωτεύουσα του Έβρου (Αλεξανδρούπολη) και όχι στα σύνορα.

Την έρευνα για να διαλευκανθεί εάν υπάρχει πράγματι περίπτωση απάτης μέσω της σύναψης εικονικών συμφώνων συμβίωσης ανέλαβε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο. Αρμόδιες πήγες αναφέρουν ότι «στο μικροσκόπιο μπαίνουν 10 σύμφωνα συμβίωσης».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του evros-news.gr, έχουν υπογραφεί και υπάρχουν δεκάδες εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης, τα οποία ξεπερνούν ακόμα και τα 100, από τους 250 νέους Συνοριοφύλακες που έχουν προσληφθεί, προκειμένου να εξασφαλίζουν τα 5 μόρια που προβλέπεται ότι μπορεί να πάρει κάποιος και έτσι να τοποθετηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι θέλουν να μείνουν στην πρωτεύουσα του Έβρου και να υπηρετούν στα τρία Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης που ανήκουν σε αυτήν. Δηλαδή σε Φέρες, Τυχερό και Σουφλί, όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν συνολικά 115 Συνοριοφύλακες. Τα Σύμφωνα Συμβίωσης που έχουν υπογραφεί, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεπερνούν αυτό τον αριθμό.

συνοριοφύλακες

evros-news.gr

“Εικονικά” σύμφωνα συμβίωσης: Ανακοίνωση της Αστυνομίας

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διεξάγεται διοικητική έρευνα σχετικά με καταγγελλόμενα σε δημοσιεύματα που αφορούν στην υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους Συνοριοφύλακες. 

Πηγή: ertnews.gr, evros-news.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ