Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Στο παρά πέντε πιάστηκαν οι “μαϊμούδες” και ο ιδιοκτήτης τους: Προϊόντα απομίμησης γνωστών οίκων θα… ταξίδευαν σε τουριστικούς προορισμούς! – ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη επιχείρηση της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς. Συνελήφθη ο υπεύθυνος της έκθεσης με τα προϊόντα- μαϊμού, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο παρά πέντε πιάστηκαν οι “μαϊμούδες” και ο ιδιοκτήτης τους: Προϊόντα απομίμησης γνωστών οίκων θα… ταξίδευαν σε τουριστικούς προορισμούς! – ΒΙΝΤΕΟ dimea

Μαϊμού προϊόντα: Το… “showroom” λειτουργούσε στο ισόγειο μεζονέτας στην Αρτέμιδα Αττικής. Εκεί, ο ιδιοκτήτης εξέθετε εκατοντάδες προϊόντα- μαϊμού ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ μεγάλων και γνωστών οίκων μόδας, ενώ ο ίδιος διέμενε στον πάνω όροφο με τους συνεργάτες του.

Φρένο στα σχέδιά του, τα οποία όπως φάνηκε είχαν ευοδωθεί, καθώς πελάτες του που εδρεύουν σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς της χώρας είχαν κάνει ήδη μεγάλες παραγγελίες, έβαλε επιχείρηση την περασμένη Κυριακή της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας και παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού. Μαϊμού προϊόντα

Κατόπιν καταγγελιών και πληροφοριών που περιήλθαν στην ΔΙΜΕΑ, πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση στην μεζονέτα. Εκεί εντοπίστηκαν και τα εκατοντάδες απομιμητικά προϊόντα γνωστών οίκων.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ο «εγκέφαλος» του σχεδίου «σε καθημερινή βάση μετέβαινε σε Έκθεση τουριστικών ειδών που λάμβανε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στη Metropolitan Expo, πλησίον στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, μοίραζε φυλλάδια με απομιμητικά προϊόντα, ενώ τους ενδιαφερόμενους πελάτες τους μετέφερε με δικό του όχημα στον ενοικιαζόμενο χώρο στην Αρτέμιδα, προκειμένου να δουν από κοντά τα απομιμητικά προϊόντα και να θέσουν τις παραγγελίες τους».

Από την έρευνα στην μεζονέτα, η ΔΙΜΕΑ προέβη στην κατάσχεση εκατοντάδων απομιμητικών προϊόντων, τα οποία μεταφέρθηκαν σε χώρο της υπηρεσίας για τη σχετική πραγματογνωμοσύνη περί μη αυθεντικότητάς τους από τους εκπροσώπους των εμπορικών σημάτων, τα δικαιώματα των οποίων παραβιάζονται και εν συνεχεία για την καταστροφή τους σε μονάδα ανακύκλωσης.

Στον οργανωτή της “έκθεσης” επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, ενώ συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία και σχηματίστηκε εις βάρος του ποινική δικογραφία για παράβαση των άρθρων 7 και 45 του ν.4679/2020 “Εμπορικά σήματα κτλ.” και του άρθρου 216 του Π.Κ. “Πλαστογραφία”. Μαϊμού προϊόντα

Από βιβλία παραγγελιών που βρέθηκαν κατά την έρευνα στη μεζονέτα προκύπτει μεγάλος αριθμός παραγγελιών απομιμητικών προϊόντων από πελάτες που εδρεύουν σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ