Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Στο “σκαμνί” του Εφετείου ξενοδόχος που κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση όπλων και εκρηκτικών

Ο ξενοδόχος ισχυρίστηκε ότι αγόρασε τα φυσίγγια από σκοπευτές, που διέμεναν στο ξενοδοχείο του και είχαν έλθει στη Ρόδο πριν 6-7 χρόνια για να συμμετάσχουν σε τοπικό πρωτάθλημα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο “σκαμνί” του Εφετείου ξενοδόχος που κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση όπλων και εκρηκτικών dimokratiki.gr

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα καθίσουν, την 5η Απριλίου, δύο άτομα, εκ των οποίων ο ένας είναι ξενοδόχος, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση όπλων και εκρηκτικών.

Ο πρώτος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Ο 57χρονος, που δηλώνει συλλέκτης όπλων, υποστήριξε ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται έχει πλημμεληματική υπόσταση.

Διακίνηση όπλων

freepik

Διακίνηση όπλων: Το χρονικό

Στο πλαίσιο της κυρίας ανάκρισης κατασχέθηκαν και ελέγχθηκαν μεταξύ άλλων το καταγραφικό του κυκλώματος εσωτερικής μαγνητοσκόπησης του ξενοδοχείου του. Από τον έλεγχο, που έγινε στο βίντεο, διαπιστώθηκε ότι είχε την 4η Μαΐου 2015 στο ξενοδοχείο του συνάντηση με τον Κρητικό πρόεδρο Σκοπευτικού Ομίλου, ο οποίος του επέδειξε μια σιδερένια βαλίτσα, η οποία είχε ένα τυφέκιο, 3 πιστόλια και ένα περίστροφο.

Οι δύο άνδρες απεικονίζονται στο βίντεο, στιγμιότυπα του οποίου έχουν αποτυπωθεί σε φωτογραφίες, να περιεργάζονται τα όπλα και μετά να επισκέπτονται μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο στην οποία υπάρχουν στοιχεία για πολεμικά τυφέκια.

Ο εκπρόσωπος του Σκοπευτικού Ομίλου Κρήτης, έχει νόμιμες άδειες κατοχής και μεταφοράς των τριών πιστολιών, που εμφανίζονται στην βαλίτσα.

Επιπλέον, κατέχει νόμιμα δικαιολογητικά για την αγορά, κατοχή και μεταφορά, για λογαριασμό του Συλλόγου που εκπροσωπεί, του τυφεκίου και ενός ακόμη πιστολιού. Αφίχθη περί τις αρχές του μήνα στη Ρόδο και μετέφερε τα 2 πιστόλια και ένα περίστροφο.

Διακίνηση όπλων

Freepik

Ο ξενοδόχος ισχυρίστηκε ότι αγόρασε τα φυσίγγια από σκοπευτές, που διέμεναν στο ξενοδοχείο του και είχαν έλθει στη Ρόδο πριν 6-7 χρόνια για να συμμετάσχουν σε τοπικό πρωτάθλημα.

Στην κατοχή του, από τον έλεγχο που του έγινε, βρέθηκαν μεταξύ άλλων 20 κουτιά με πενήντα φυσίγγια το καθένα, των 7,65 browning, 8 φυσίγγια των 9mm, 20 φυσίγγια των 7,65 mm, 4 κενοί κάλυκες των 7,65 mm, 300 φυσίγγια μάρκας «MAGTECH» 9mm Luger, 16 φυσίγγια των 9mm, 77 φυσίγγια των 7,75 mm, 5 κάλυκες με την ένδειξη «32 S.W», 31 κάλυκες των 7,65 mm, 5 φυσίγγια με την ένδειξη «32 S.W», 1 φυσίγγιο των 9mm, 1 φυσίγγιο με την ένδειξη «43».

Διαμετρήματα φυσιγγίων, που βρέθηκαν στην κατοχή του, απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται σε αγώνες πρακτικής σκοποβολής και ουδέποτε έχουν προμηθευτεί τέτοια διαμετρήματα οι τοπικοί σύλλογοι πρακτικής σκοποβολής.

Ο ξενοδόχος διατείνεται ακόμη ότι του είχε δοθεί ως δώρο εκρηκτική ύλη «Τ.Ν.Τ.», βάρους 385 γραμμ., από ένα άτομο που εργαζόταν στην διαπλάτυνση του οδικού δικτύου Σπόων – Ολύμπου, ο οποίος του πώλησε έναντι ευτελούς τιμής δύο από τα τέσσερα πιστόλια που κατείχε.

ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ