Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Στο ΣτΕ οι υποκλοπές: Συζητείται το αίτημα Ανδρουλάκη για τη διάταξη για το ρόλο της ΑΔΑΕ

Ζητάει να κηρυχθεί αντισυνταγματική η διάταξη, που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει εκείνους, των οποίων τα τηλέφωνα παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο ΣτΕ οι υποκλοπές: Συζητείται το αίτημα Ανδρουλάκη για τη διάταξη για το ρόλο της ΑΔΑΕ eurokinissi

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) θα συζητηθεί την Παρασκευή, η αίτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, με την οποία ζητάει να κηρυχθεί αντισυνταγματική η διάταξη, που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει εκείνους, των οποίων τα τηλέφωνα παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Το Νοέμβριο του 2022, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε αυτή την κίνηση σε συνέχεια της απόρριψης από την ΑΔΑΕ του αιτήματος που είχε καταθέσει ζητώντας να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.

Ειδικότερα, με την αίτηση ακύρωσης ο κ. Αδρουλάκης ζητάει να αναγνωριστεί ότι η διάταξη του ν. 4790/2021, με την οποία απαγορεύτηκε η γνωστοποίηση της παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας, έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. 

Στο ΣτΕ οι υποκλοπές

Eurokinissi

Πρέπει να σημειωθεί, ότι κατά την εισηγήτρια τίθεται θέμα εάν μετά την ψήφιση του νόμου 5002/2022 που ρυθμίζει τη διαδικασία άρσης απορρήτου των επικοινωνιών έχει πλέον έννομο συμφέρον ο κ. Ανδρουλάκης για συνέχιση της δίκης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ