Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Προσφυγή στο ΣτΕ από τους επιχειρηματίες εστίασης – Ζητούν άνοιγμα καταστημάτων και ακύρωση της ΚΥΑ

Αντισυνταγματική και μη νόμιμη, ζητούν, οι καταστηματάρχες , να κριθεί η πρόσφατη νέα κοινή υπουργική απόφαση για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα  λόγω της πανδημίας, στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης .

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προσφυγή στο ΣτΕ από τους επιχειρηματίες εστίασης – Ζητούν άνοιγμα καταστημάτων και  ακύρωση της ΚΥΑ
Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης ζητώντας να ακυρωθεί, ως αντισυνταγματική και μη νόμιμη, η πρόσφατη νέα κοινή υπουργική απόφαση για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα  λόγω της πανδημίας, κατά το σκέλος εκείνο που αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.
Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης («ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ»), που εκπροσωπεί περίπου 40.000 μέλη ζητάει από το ΣτΕ να ακυρωθεί η υπ΄  αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/ 9.3.2021 ΚΥΑ για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19 για το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου 2021.
Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς επιτρέπει την λειτουργία των εστιατορίων που λειτουργούν εντός των ξενοδοχείων. Την ίδια στιγμή, ζητούν την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, με αυστηρά πρωτόκολλα, για να μην χρειαστεί να ξανακλείσουν.
Τέλος, όπως, έγινε γνωστό ο δικηγόρος του «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ» Γεώργιος Λαφαζάνος μέσα στο επόμενο διάστημα  θα καταθέσει  στο ΣτΕ, για το ίδιο θέμα αίτηση αναστολής της προσβαλλόμενης ΚΥΑ, όπως θα καταθέσει και αίτημα προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» προσωρινά η εν λόγω ΚΥΑ
 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ