Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Στον Άρειο Πάγο ο ΣΥΡΙΖΑ – Πώς θα προσαγάγουν, αν τον βρουν, τον Μάξιμο Σαράφη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στον Άρειο Πάγο ο ΣΥΡΙΖΑ – Πώς θα προσαγάγουν, αν τον βρουν, τον Μάξιμο Σαράφη

Συνεχίζεται η αναζήτηση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» στην υπόθεση Novartis, καθώς το ένταλμα βιαίας προσαγωγής του παραμένει σε ισχύ, ενώ την ίδια ώρα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από την κ. Όλγα Γεροβασίλη και τον Σπ. Λάππα παρέδωσε επιστολή – παρέμβαση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την οποία ζητούν ουσιαστικά να προστατευθούν οι αποκαλούμενοι προστατευόμενοι μάρτυρες .

Η προσαγωγή

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με τον Μάξιμο Σαράφη, με τα στοιχεία της ταυτότητας του (δηλαδή ποιος είναι) τα γνωρίζει μόνον ένας εκ των αξιωματικών του τμήματος προστασίας μαρτύρων. Ο μάρτυρας όπως είναι γνωστό είχε ζητήσει να καταθέσει με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του, πριν τελικά αποφασίσει να μην εμφανιστεί στην ΓΑΔΑ ενώ η προανακριτική της Βουλής είχε απορρίψει το σχετικό αυτό.

Το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας,  δεν προβλέπει την μόνιμη συνοδεία για την ασφάλειά του, ή προστασία του. Συνήθως, καλεί ο ίδιος στο τμήμα προστασίας μαρτύρων, με αρμόδιο χειριστή αξιωματικό ο οποίος είναι ο μοναδικός που γνωρίζει τα πραγματικά του στοιχεία και τα φυσικά του χαρακτηριστικά, καθώς θα πρέπει κάπως να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του.

Πάντως η βίαιη προσαγωγή μπορεί να εκτελεστεί οποιαδήποτε στιγμή, ενώ βρίσκεται σε λειτουργία η επιτροπή, προκειμένου σε περίπτωση που τον προσαγάγουν να ενημερωθεί η επιτροπή για να τον εξετάσει με τον τρόπο που θέλει εκείνος ή η επιτροπή.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί του τμήματος Προστασίας Μαρτύρων, που γνωρίζουν καλά τις διαδικασίες του εν λόγω προγράμματος αναφέρουν πως ακόμη και όταν εντοπιστεί ο «Σαράφης», θα πρέπει να προσαχθεί με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του στην ΓΑΔΑ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ