Τετάρτη 18 Ιουνίου 2025

Στον εισαγγελέα 17χρονος – Παρίστανε τον ελεγκτή και έπαιρνε λεφτά από επιβάτες λεωφορείου

Δικογραφία για παραμέληση εποπτείας σε βάρος των γονιών του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στον εισαγγελέα 17χρονος – Παρίστανε τον ελεγκτή και έπαιρνε λεφτά από επιβάτες λεωφορείου eurokinissi

Συνελήφθη χθες το απόγευμα (18/6) εντός αστικού λεωφορείου στην περιοχή της Βάρης ένας 17χρονος που φέρεται να παρίστανε τον ελεγκτή εισιτηρίων σε λεωφορειακή γραμμή της Νοτιοανατολικής Αττικής, αποσπώντας χρηματικά ποσά από επιβάτες.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για αντιποίηση, απάτη, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί ασυρμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ειδική ομάδα αστυνομικών ανέλαβε τη διερεύνηση πληροφοριώναναφορικά με νεαρό άτομο το οποίο λάμβανε χρηματικά ποσά από επιβάτες, επιδίδοντάς τους κλήσεις για μη κατοχή του απαραίτητου εισιτηρίου.

Αστυνομικοί του σχεδίου «ΑΡΙΑΔΝΗ», με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, εντόπισαν τον 17χρονο μετά από διακριτική επιτήρηση λεωφορειακών γραμμών της Νοτιοανατολικής Αττικής και τον ακινητοποίησαν εντός λεωφορείου.

Στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• πλαστή κάρτα ελεγκτή

• πλαστό μπλοκ παραβάσεων

• ασύρματος και

• χρηματικό ποσό.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., ο 17χρονος, τουλάχιστον το τελευταίο έτος, φέρεται να εισερχόταν σε αστικά λεωφορεία της Νοτιοανατολικής Αττικής και προέβαινε σε ελέγχους εισιτηρίων των επιβατών επιδεικνύοντάς τους πλαστή κάρτα ελεγκτή. Σε περίπτωση που εντόπιζε επιβάτη χωρίς να κατέχει το προβλεπόμενο εισιτήριο, φέρεται να του επέδιδε κλήση από πλαστό μπλοκ παραβάσεων και να απαιτούσε να λάβει το χρηματικό ποσό της υποτιθέμενης κλήσης άμεσα.

Σε βάρος των γονέων του σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας του, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ