Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025

Στον εισαγγελέα με χειροπέδες ο Βασίλης Μπισμπίκης – Θα παραπεμφθεί να δικαστεί στο Αυτόφωρο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ηθοποιός κατηγορείται για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με υλικές ζημιές και εγκατάλειψη του σημείου - Οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στον εισαγγελέα με χειροπέδες ο Βασίλης Μπισμπίκης – Θα παραπεμφθεί να δικαστεί στο Αυτόφωρο – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να δικαστεί στο Αυτόφωρο για το ατύχημα με υλικές ζημιές που προκάλεσε στη Φιλοθέη, οδηγήθηκε ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Ο ηθοποιός φορούσε χειροπέδες και κατευθύνθηκε στο εισαγγελικό γραφείο συνοδευόμενος από δύο αστυνομικούς.

Αφού του ασκηθεί ποινική δίωξη, θα παραπεμφθεί να δικαστεί στο Αυτόφωρο.

Στον εισαγγελέα ο Βασίλης Μπισμπίκης

Ο ηθοποιός συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου καθώς τα ξημερώματα του Σαββάτου (27/09) φέρεται να προκάλεσε ζημιές σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, γκαραζόπορτα και σε μαντρότοιχο, επί της οδού Δοϊράνης στη Φιλοθέη, με το όχημά του.

Στη συνέχεια ο 48χρονος φέρεται να εγκατέλειψε το δικό του όχημα σε απόσταση 400 μέτρων. Την ίδια ημέρα εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, ενώ είχε ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου καθώς έγιναν καταγγελίες από τους ιδιοκτήτες των κατεστραμμένων οχημάτων στην ΕΛ.ΑΣ.

«Κατά τις 2 τα ξημερώματα άκουσα τράνταγμα ενώ βρισκόμουν στο δωμάτιό μου και νόμιζα ότι έγινε σεισμός», δήλωσε κάτοικος της Φιλοθέης.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Τροχαία Κηφισιάς προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι εκείνος οδηγούσε το θηριώδες όχημα, το οποίο έχει υποστεί επίσης ζημιές και βρίσκεται σε καθεστώς δέσμευσης, συνελήφθη και κρατήθηκε όλη τη νύχτα στο Α.Τ. Κηφισιάς.

O ηθοποιός ανέφερε ότι λίγες ώρες νωρίτερα βρισκόταν στο υπαίθριο κρητικό γλέντι στη Μεταμόρφωση. Το ενδεχόμενο να οδηγούσε τα ξημερώματα του Σαββάτου υπό την επήρεια αλκοόλ είναι υπό διερεύνηση.

«Ήρθα στο τμήμα να κάνω μια δήλωση γιατί με ειδοποίησαν από την Αστυνομία για φθορές σε δυο οχήματα. Δεν έχω συλληφθεί», δήλωσε ο Β. Μπισμπίκης (newsit.gr) και πρόσθεσε: “Σε μια στροφή βρήκα δυο οχήματα κοντά στο σπίτι μου στη Φιλοθέη με ένα αγροτικό αυτοκίνητο Ford Raptor που έχω και αυτό είναι όλο. Πρώτη φορά “βρίσκω” σε αυτοκίνητο και ήρθα να κάνω τη δήλωσή μου”.

Με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα, η πρόκληση ζημιών σε τροχαίο και η εγκατάλειψη του σημείου συνιστούν πλημμέλημα.

Συγκεκριμένα, η εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος με υλικές ζημιές (όπως αναφέρεται και στο άρθρο 43 του παλαιού ΚΟΚ) προβλέπει ποινές που αφορούν τον οδηγό, όπως πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης και ποινική δίωξη βάσει του άρθρου 290Α του Ποινικού Κώδικα για επικίνδυνη οδήγηση.

Οι ακριβείς ποινές και η κλιμάκωσή τους εξαρτώνται από το αν ο οδηγός είναι υπότροπος, με την πρώτη υποτροπή να οδηγεί σε μεγαλύτερα πρόστιμα και χρόνους αφαίρεσης άδειας, και την περαιτέρω υποτροπή να επιφέρει ακόμα πιο αυστηρές ποινές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ