Στον Γ. Φλωρίδη τα αιτήματα των δικηγόρων Πειραιά για το φορολογικό – Αναφορά ανεξάρτητου βουλευτή
Τι αναφέρει η αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Γ. Μανούσου στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Β’2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Γεώργιος Μανούσος, κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, γνωστοποιώντας την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά σχετικά με σοβαρά φορολογικά και θεσμικά αιτήματα των δικηγόρων.
Στην αναφορά του ο κ. Μανούσος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει ικανοποιήσει τα πάγια οικονομικά αιτήματα των δικηγόρων και ότι το ισχύον καθεστώς φορολόγησης και ΦΠΑ επιβαρύνει τόσο τους επαγγελματίες όσο και την πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη.
Παράλληλα, τονίζεται η αντίθεση στις προτεινόμενες αλλαγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης όσον αφορά το καθεστώς άσκησης και προαγωγικής εξέλιξης των δικηγόρων, λόγω έλλειψης θεσμικής διαβούλευσης.
Συγκεκριμένα, τα αιτήματα περιλαμβάνουν:
Κατάργηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης («νόμος Χατζηδάκη»).
Αύξηση του ορίου απαλλαγής από τον ΦΠΑ τουλάχιστον στα 25.000 ευρώ και μείωση του ποσοστού ΦΠΑ στις δικαστικές υπηρεσίες.
Θέσπιση ελάχιστου αφορολόγητου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου σε εμπράγματες και ενοχικές δικαιοπραξίες μεγάλου αντικειμένου.
Απόσυρση των προτεινόμενων αλλαγών στο καθεστώς άσκησης και προαγωγικής εξέλιξης των δικηγόρων, διασφαλίζοντας τη θεσμική συμμετοχή και τη συμμόρφωση με διεθνείς δεσμεύσεις.
Ο κ. Μανούσος υπογραμμίζει ότι η ενίσχυση της θέσης των δικηγόρων είναι κρίσιμη για την πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη, την ενίσχυση του κράτους δικαίου και τη στήριξη ενός δυναμικού επιστημονικού κλάδου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δικαστικοί υπάλληλοι Πρωτοδικείου Βόλου: Εκπέμπουν SOS για τις συνθήκες εργασίας και τις υποδομές Δημήτρης Νεμέτης: Ψηφιακός αναλφαβητισμός και ο υβριδικός νομικός του μέλλοντος Απόλυση μετά από υποβολή μήνυσης: Τι θα συμβεί με την αποζημίωση εάν ο εργαζόμενος αθωωθεί; ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει σήμερα υπό τον πρωθυπουργό, Κυρ. ΜητσοτάκηΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr