Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2023

Στον… πάγο βάζει το ΣτΕ το αίτημα προσωρινής διαταγής για “πάγωμα” της κατασκευής μετρό στα Εξάρχεια

Απέρριψε το Ανώτατο Δικαστήριο το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων κατοίκων της περιοχής έναντι των αποφάσεων που ενέκριναν τα έργα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στον… πάγο βάζει το ΣτΕ το αίτημα προσωρινής διαταγής για “πάγωμα” της κατασκευής μετρό στα Εξάρχεια EUROKINISSI

Αρνητική ήταν η απάντηση του ΣτΕ στην αίτηση κατοίκων των Εξαρχείων που ζητούσαν με προσωρινή διαταγή το «πάγωμα» των αποφάσεων με τις οποίες εγκρίθηκαν τα έργα για την κατασκευή του σταθμού του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων.

Η πρόεδρος του Ε΄Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την σχετική αίτηση, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής στις προσφυγές τους κάνουν λόγο για ανεπανόρθωτη βλάβη από τη δημιουργία σταθμού του Μετρό πάνω στην πλατεία, αφού αυτό θα επιφέρει την πλήρη καταστροφή της αισθητικής φυσιογνωμίας της πλατείας και θα προκαλέσει βλάβη στην κοινωνικοοικονομική ζωή γύρωθεν της πλατείας.

Master plan ΟΛΠ

EUROKINISSI

Οπως σημειώνουν, παραβιάζεται η συνταγματικά ανεκτή θυσία του αστικού πράσινου και είναι πλημμελής η αξιολόγηση των επιπτώσεων του έργου στο φυσικό κεφάλαιο της πλατείας Εξαρχείων, ενώ υπογραμμίζουν ότι δεν έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη από τον υπουργό Πολιτισμού απόφαση για την προστασία των προστατευόμενων στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομίας και των αρχαιολογικών χώρων.

Σημειώνεται, ότι παρέμβαση υπέρ του κύρους των προσβαλλόμενων αποφάσεων έχει καταθέσει, μέχρι στιγμής, ο Δήμος Αθηναίων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ