Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

«Stop Bullying»: Γραμματόσημα με «ηχηρό» μήνυμα στα σχολεία όλης της χώρας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Stop Bullying»: Γραμματόσημα με «ηχηρό» μήνυμα στα σχολεία όλης της χώρας

Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων «Παιδί και Γραμματόσημο», η οποία είναι αφιερωμένη στη μάστιγα του εκφοβισμού, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία γεμίζουν τα σχολεία όλης της χώρας με μία νέα σειρά γραμματοσήμων με μήνυμα «Stop Bullying».

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και περιλαμβάνει την αποστολή αφισών σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ολόκληρη η δράση έχει οργανωθεί στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής συνεισφοράς των ΕΛΤΑ.

Τα τέσσερα γραμματόσημα της σειράς καταγράφουν εικαστικά τις διαφορετικές μορφές του bullying και αποτυπώνουν τα προβλήματα της κοινωνικής απομόνωσης, του διαδικτυακού εκφοβισμού, της οδύνης, της μοναξιάς, της σκληρότητας και της περιθωριοποίησης. Ταυτόχρονα μέσα από αυτά τα γραμματόσημα, τα ΕΛΤΑ ενώνουν τη φωνή τους με τα παιδιά, στέλνοντας το μήνυμα της αντίδρασης: της δύναμης του δικαίου και της υπεράσπισης των πιο αδύνατων.

Εκτός από τα γραμματόσημα κυκλοφορούν επίσης φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, όπως και αριθμημένα λευκώματα.

Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα της σειράς από το ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) των Ελληνικών Ταχυδρομείων, από το κατάστημα Post Collection – Κεντρικό Φιλοτελικό Γραφείο, στην οδό Λυκούργου 5 & Απελλού στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλα τα ταχυδρομεία της χώρας μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου του 2021, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα.

Πηγή: ert.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ