Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Στους δρόμους οι δικηγόροι για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών – ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ – BINTEO

Στο "κίνημα της γραβάτας", στο πλευρό των δικηγόρων και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες. “Η κυβέρνηση εφαρμόζει αυτή τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες και αφήνει στο απυρόβλητο εταιρίες και επιχειρήσεις που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια καθώς και τη μεγάλη φοροδιαφυγή ” δήλωσε ο Δ. Βερβεσός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στους δρόμους οι δικηγόροι για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών – ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ – BINTEO (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Στους δρόμους οι δικηγόροι για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με το “κίνημα της γραβάτας” πρωτοστατεί.

Ήδη, οι δικηγόροι βρίσκονται στο δεύτερο διήμερο καθολικής αποχής από όλες τις δίκες, ενώ όπως έχουν ανακοινώσει δεν συμμετέχουν όλο αυτό το διάστημα σε δίκες του Δημοσίου όπως έγραψε το dikastiko.gr

Στους δρόμους οι δικηγόροι

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Στους δρόμους οι δικηγόροι: Έκλεισαν νωρίτερα Σταδίου και Φιλελλήνων

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις οδούς Σταδίου και Φιλελλήνων προχώρησε νωρίτερα η Αστυνομία καθώς ήταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Στους δρόμους οι δικηγόροι

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Στους δρόμους οι δικηγόροι

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Σε όλες τις συνεντεύξεις που έχουν διοργανώσει οι δικηγόροι με άλλους επαγγελματικούς φορείς έχει καταστεί σαφές πως δεν δέχονται τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις.

Ενδεικτική υπήρξε η αποστροφή στην πρόσφατη κοινή συνέντευξη με άλλους φορείς του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού.

“Μας τσουβαλιάζουν ενιαία και μας χαρακτηρίζουν συλλήβδην φοροφυγάδες” υπογράμμισε με όλους τους συμμετέχοντες να συναινούν πως πρόκειται για οριζόντιο μέτρο που πλήττει τη μεσαία.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του ΔΣΑ, που άνοιξε την κοινή συνέντευξη, υπήρξε σαφής: «Θα βρεθούμε απέναντί τους στους δρόμους, στα δικαστήρια, όπως κάναμε το νόμο Κατρούγκαλου». 

Στους δρόμους οι δικηγόροι

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Στους δρόμους οι δικηγόροι

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Στις κινητοποιήσεις  συμμετέχουν, μεταξύ άλλων οι συλλογικοί φορείς των δικηγόρων, των οδηγών ταξί, των μηχανικών, των ιατρών, αλλά και Φοιτητικοί Σύλλογοι, με τους νέους και τις νέες να στέκονται στο πλευρό των επαγγελματιών, ως μελλοντικοί εργαζόμενοι.

Οι λόγοι για τους οποίους διαμαρτύρονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες αφορούν, μεταξύ άλλων, την προωθούμενη «εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος» η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους «πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και υιοθετείται η πρακτική «καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους».

Η μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση δικηγόρων και ελεύθερων επαγγελματιών στο υπουργείο Οικονομικών – Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

 Με πολύ μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών για τα νέα φορολογικά μέτρα που πλήττουν καίρια όλους τους επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες, επαγγελματοβιοτέχνες  και εμπόρους.

Οι δικηγόροι, των οποίων η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν μαζικότατη,  συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί μπροστά από τον δικηγορικό σύλλογο στην οδό ακαδημίας και με πορεία κατευθυνθήκαν στην πλατεία Κοραή, οπού είχαν συγκεντρωθείεπαγγελματοβιοτέχνες, εμποροι και αλλοι κλαδοι ελευθερων επαγγελματιών .

 Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών , στην Πλατεία Συνάγματος.

   Στην ομιλία τους στην συγκέντρωση εξω από το υπουργείο Οικονομικών, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ Δημήτρης Βερβεσός (πρόεδρος του ΔΣΑ), τόνισε ανάμεσα στα άλλα:

«Η Κυβέρνηση αγνοεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τους φορολογεί οριζόντια και άδικα για εισοδήματα που δεν έχουν αποκτήσει και οδηγεί σε αφανισμό χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Την ίδια στιγμή που εφαρμόζει αυτή τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες», επισήμανε ο πρόεδρος της Ολομέλειας, αφήνει στο απυρόβλητο εταιρίες και επιχειρήσεις που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια καθώς και τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, τα μερίσματα, τη συγκέντρωση κεφαλαίου κοκ.

«Για όλους εμάς,» , κατέληξε ο κ Βερβεσός, «το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή μας και την αξιοπρέπειά μας.

Έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο αλλά και σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία που πλήττεται από τις κυβερνητικές επιλογές, που κινδυνεύει με επαγγελματικό αφανισμό, που στοχοποιείται γενικά και αδιάκριτα και άδικα ως φοροφυγάς».

   Στην σημερινή συγκέντρωση μετείχαν:

 1. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ  
 2. ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 
 3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
 4. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 
 5. ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 
 6. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 
 7. ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 
 8. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 
 9. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
 10. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 
 11. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΑΧΙ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΑΤΑ)

12.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

13.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

 1. ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
 2. ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

16 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ