Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Στυλιανίδης: Εννέα σημαντικές αλλαγές στην ένατη αναθεωρητική Βουλή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στυλιανίδης: Εννέα σημαντικές αλλαγές στην ένατη αναθεωρητική Βουλή

«Λειτουργήσαμε απολύτως δημοκρατικά και διαλλακτικά και χωρίς συμπλέγματα σε όλα τα κρίσιμα θέματα» δηλώνει ο πρόεδρος της επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ενόψει των αυριανών ψηφοφοριών επί των τελικών αναθεωρητέων διατάξεων στη Βουλή.

Ο κ. Στυλιανίδης ερωτηθείς για τα σημεία που επιτεύχθηκε συναίνεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσε: «Ξεκινήσαμε με 154 διαφωνίες στην προτείνουσα Βουλή. Τις μειώσαμε σε 49 στην αναθεωρητική επιτροπή και καταλήγουμε να συνεννοηθούμε στην 9η αναθεωρητική Βουλή σε 9 σημαντικές αλλαγές».

Ο πρόεδρος της επιτροπής αναθεώρησης του Συντάγματος σημειώνει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η προσέγγιση επιτεύχθηκε διότι η ΝΔ και ο πρωθυπουργός δεν λειτούργησαν ούτε στιγμή δογματικά» και υπογραμμίζει ότι «η λειτουργία της Επιτροπής ήταν συνεχώς ανοιχτή, ενωτική, θεσμική και εν τέλει παραγωγική».

Τέλος, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, περιγράφοντας την πρόταση της ΝΔ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλώνει: «Με την πρότασή μας στον πρώτο γύρο επιδιώκεται μεγάλη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων πάνω σε μια ισχυρή προσωπικότητα, που θα λάβει 200 και 180 ψήφους. Αν, όμως, αυτό δεν επιτευχθεί δεν διαλύεται η Βουλή αλλά εκλέγεται ο ΠτΔ με απόλυτη ή με σχετική πλειοψηφία από τη Βουλή. Δεν πάμε σε άμεση εκλογή για έναν Πρόεδρο περιορισμένων αρμοδιοτήτων επαναφέροντας ένα προβληματικό δίπολο εκτελεστικής εξουσίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ