Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022

Συγκέντρωση συμπαράστασης την Τρίτη στα Προπύλαια για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης, στον Δημήτρη Κουφοντινα, ο οποίος κάνει απεργία πείνας, την Τρίτη 19/1 στα Προπύλαια καλεί το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συγκέντρωση συμπαράστασης την Τρίτη στα Προπύλαια για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Μετά την άρνηση του Δημήτρη Κουφοντίνα να δεχθεί οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Λαμίας και την επιστροφή του στις φυλακές Δομοκού, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Τρίτη 19/1 στα Προπύλαια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

O απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας κινδυνεύει.

Καταγγέλλουμε την προκλητική μεθόδευση σε βάρος του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα και την προσπάθεια εξόντωσης του , που απροκάλυπτο κίνητρο έχει την εκδίκηση για την πολιτική του στάση και όσα αυτή σηματοδοτεί.

Οι συνεχείς παραβιάσεις σε βάρος του, η συνεχής συκοφάντηση από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και η εργώδης ανάμειξη του ίδιου του πρωθυπουργού στην οργάνωση της εξαίρεσής του από τα στοιχειώδη δικαιώματά του ως κρατουμένου, με κατάληξη τη σκανδαλωδώς παράνομη μεταγωγή του, σε άθλιες συνθήκες, στη φυλακή Δομοκού, βοούν για την προαποφασισμένη και οργανωμένη επιχείρηση της εξόντωσης του.

Δεν μπορούμε να το δεχθούμε .

Κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής.

Ενώνουμε τη φωνή μας και

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/1 ΣΤΙΣ 17:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Να θυμίσουμε ότι ο 62χρονος Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας στις 8 Ιανουαρίου διαμαρτυρόμενος για την μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού από τον Κορυδαλλό. Με εισαγγελική εντολή,, επειδή η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας.

Ωστόσο στο Νοσοκομείο αρνήθηκε κάθε βοήθεια και φυσικά πέρασμα ορού και μετά από διαβουλεύσεις που κράτησαν αρκετή ώρα με τις Εισαγγελικές και τις Αστυνομικές αρχές, αναγκάστηκαν να τον ξαναβάλουν σε ασθενοφόρο για να επιστρέψει στις Φυλακές

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ