Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Συγκλονιστική μαρτυρία τρανς άνδρα που έκανε έρανο για αλλαγή ταυτότητας – Κινδύνεψε να συλληφθεί – ΦΩΤΟ

Για τα τρανς άτομα η Ελλάδα δεν καλύπτει τίποτα πέρα από τις ορμόνες κι αυτές υπό όρους και τρομερή γραφειοκρατία, αναφέρει ο Μάριος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συγκλονιστική μαρτυρία τρανς άνδρα που έκανε έρανο για αλλαγή ταυτότητας – Κινδύνεψε να συλληφθεί – ΦΩΤΟ grtimes.gr

Μια συγκλονιστική μαρτυρία τρανς άνδρα, του Μάριου Διογένη που είναι tattoo artist και ο οποίος αφηγείται την ιστορία του. Ήταν κορίτσι και είχε το όνομα της γιαγιάς του Μαρίας. Στα 29 του χρόνια βρέθηκε σε απόγνωση, καθώς κινδύνευε με σύλληψη κι έτσι ξεκίνησε έρανο στα social media, με τον κόσμο να του δείχνει την αλληλεγγύη του και να συγκινεί.

Μαρτυρία τρανς άνδρα

grtimes.gr

Όπως ο ίδιος εξηγεί μιλώντας στο grtimes.gr, πρόκειται για κάτι που ο ίδιος ήθελε από πολύ νεαρή ηλικία.

“Θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια ότι μου κλωτσούσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν είχα ανδρικό σώμα, ακόμη και πολύ πριν αντιληφθώ την σεξουαλικότητα μου. Ένιωθα χρόνο με τον χρόνο πως το σώμα στο οποίο βρίσκομαι δεν αντικατοπτρίζει την καθαρά ανδρική μου ταυτότητα φύλου. Από αυτό το σημείο ως το σημείο που αντιλήφθηκα ότι είμαι ένας τρανς άνδρας πέρασαν αρκετά χρόνια. Αυτό κυρίως γιατί η τρανς ορατότητα ήταν σε μεγάλο βαθμό κυρίως προς τις τρανς γυναίκες (που έχουν όλη την αγάπη και τον σεβασμό μου γιατί καλώς ή κακώς, είτε τρανς, είτε βιολογικός, το να είσαι άντρας πάντα είναι προνόμιο) και όχι τόσο ως προς τους τρανς άνδρες. Θυμάμαι που όταν ανακάλυψα τον πρώτο Έλληνα τρανς άνδρα στη ζωή μου νόμιζα ότι ήταν κάποιου είδους μαγικό το γεγονός ότι είχε αφαιρέσει το στήθος του και έβγαζε μούσι σιγά σιγά” επισήμανε.

Τρανς Θεσσαλονίκη

grtimes.gr

Μαρτυρία τρανς άνδρα: Η Ελλάδα δεν καλύπτει τίποτα πέρα από τις ορμόνες κι αυτές υπό όρους

“Πέρασαν κάποια χρόνια, ξεπέρασα κάθε φοβία μου ως προς το να εκφράσω την ταυτότητα φύλου μου δημόσια -κάτι στο οποίο με στήριξε από το 0 ως το 100 η κοπέλα μου η Έλενα σε πρώτη φάση και η οικογένειά μου φυσικά σε δεύτερη από όταν τους μίλησα- και να ξεκινήσω με τις ορμόνες, το χειρουργικό κομμάτι και το κομμάτι της ταυτότητας φύλου. Δυστυχώς για τα τρανς άτομα η Ελλάδα δεν καλύπτει τίποτα πέρα από τις ορμόνες κι αυτές υπό όρους και τρομερή γραφειοκρατία και αναμονή από έναν μόλις δημόσιο ψυχίατρο που αναλαμβάνει να δώσει χαρτί για λήψη ορμονών αφού πρώτα μπορεί να σε έχει σε αναμονή ακόμη και δύο χρόνια”, συνεχίζει.

“Μη ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα είναι τρομερά ψυχοπαθολογικοποιημένο το ζήτημα των τρανς ατόμων, κάτι το οποίο στο εξωτερικό δεν συμβαίνει. Με βοήθεια και πάλι από φίλους κυρίως τον φίλο μου τον Sebastian, και τρομερή δουλειά από μεριάς μου μπόρεσα να κάνω την μαστεκτομή μου προ δύο ετών κάτι που κόστισε 3500 ευρώ”, δηλώνει.

Τρανς Θεσσαλονίκη

grtimes.gr

“Φυσικά όπως είπα καμία ασφάλεια δεν μας καλύπτει στην Ελλάδα.. και εκεί που λες ότι η παρωδία τελειώνει εδώ, φυσικά συναντάς την τρομερή γραφειοκρατεία απέναντι στον τρόπο με τον οποίο αλλάζεις ταυτότητα φύλου στην χώρα αυτή. Αρχικά γίνεται δικαστήριο, με τις όποιες αναμονες που όλοι γνωρίζουμε, με δικαστικά παράβολα που φτάνουν στα 500 ευρώ χωρίς φυσικά την αμοιβή δικηγόρου που επιβάλλεται. Άρα μιλάμε για ένα χιλιάρικο κατά μέσο όρο. Το 1/3 από το χειρουργείο μου, κοστίζει το να αντικατοπτρίζει η ταυτότητα μου, το κοινωνικό μου φύλο. Έτσι λοιπόν και με τις παρούσες συνθήκες οικονομίας και καθώς πλησιάζω τα 29 -κάτι το οποίο αν πέσω σε κακή διαχείριση σε κάποιον έλεγχο διασταύρωσης στοιχείων, αν εγώ έχω αλλάξει όλα τα χαρτιά μου και έχω κληθεί να παρουσιαστώ από την στρατονομία και παρουσιάζομαι σε πέντε μέρες κάπου, από την επομένη της ημερομηνίας που λαμβάνω την κλήτευση, μέχρι να παρουσιαστώ, εγώ θεωρούμαι μετά τα 29 μου ανυπότακτος και άρα συλλαμβάνομαι- αποφάσισα παράλληλα με τις δικές μου προσπάθειες συλλογής του ποσού που απαιτείται, να τρέξω έναν έρανο”, σχολιάζει ο 29χρονος.

Τρανς Θεσσαλονίκη

grtimes.gr

Η ανάρτηση που έκανε στο Facebook, έγινε viral θέμα συζήτησης και όπως λέει είχε θετική εξέλιξη αφού καταφέρει σε λιγότερο από ένα 24ωρο να συγκεντρώσει το ποσό που χρειαζόταν.

Τρανς Θεσσαλονίκη

grtimes.gr

Και τελειώνει, “Μέσα σε όλη αυτή την θλίψη που προκαλεί η έλλειψη ουσιαστικής συμπερίληψης των τρανς ατόμων από την ελληνική κοινωνία, η πραγματική χαρά και συγκίνηση ήρθε όταν 12 ώρες μετά μπήκα στην σελίδα του εράνου μου και είχα συμπληρώσει τον οικονομικό μου στόχο. Μπορεί να μην ασχολείται η κοινωνία μας σε σύνολο, αλλά οι κοινότητες τουλάχιστον είναι δίπλα μας. Το όνειρο μου τώρα είναι να τακτοποιηθεί το κομμάτι της ταυτότητας από Σεπτέμβρη που λειτουργούν και πάλι τα δικαστήρια, να ξεκινήσω να εργάζομαι και στο εξωτερικό και με τα πρώτα μου λεφτά, να μοιράσω τα 800 ευρώ που έλαβα κι εγώ με τη σειρά μου σε όλες τις σελίδες εράνων για αλλαγή ταυτότητας που θα συναντήσω”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ