Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Συγκλονίζει η δασκάλα που έσωσε τους μαθητές πριν καταρρεύσει η ψευδοροφή: “Έπεσε όλο το ταβάνι”

Συγκλονιστικά τα λόγια της δασκάλας που απομάκρυνε τους μαθητές από την τάξη σχολείου στη Θεσσαλονίκη λίγα λεπτά πριν η ψευδοροφή της αίθουσας καταρρεύσει.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συγκλονίζει η δασκάλα που έσωσε τους μαθητές πριν καταρρεύσει η ψευδοροφή: “Έπεσε όλο το ταβάνι”

Για την παραλίγο τραγωδία σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη μίλησε η δασκάλα η οποία απέδειξε ότι έχει παρατηρητικότητα και απομάκρυνε τους μαθητές από την τάξη σχολείου λίγα λεπτά πριν η ψευδοροφή της αίθουσας καταρρεύσει.

Οι εικόνες από την σχολική αίθουσα σοκάρουν, ενώ οι γονείς των μαθητών δεν έχουν λόγια να ευχαριστήσουν την εκπαιδευτικό για την πρωτοβουλία της να βγάλει εγκαίρως τα παιδιά έξω από τον χώρο.

Μιλώντας στο Mega, η δασκάλα υποστήριξε ότι: “Στις οκτώ το πρωί μπήκα στην αίθουσα της ΣΤ’ δημοτικού για να κάνουμε προσευχή, γιατί στις εννιά θα πηγαίναμε εκδρομή. Τότε σήκωσα το βλέμμα μου στο ταβάνι και είδα ρωγμές που δεν υπήρχαν την προηγούμενη μέρα.”

Η εκπαιδευτικός συνέχισε, λέγοντας: “Αμέσως σκέφτηκα να πάρω τα παιδιά και να βγούμε έξω. ‘Θα κάτσω τώρα εδώ να πέσει το ταβάνι στα κεφάλια μας;’ πραγματικά αυτό σκέφτηκα. ‘Είναι δυνατόν;’ και τα μάζεψα και φύγαμε. Γρήγορα γρήγορα.”

Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη στην τάξη

“Βγήκαμε έξω στις οκτώ μισή και στις εννιά το ταβάνι έπεσε. Και παρότι ήταν με ρωγμές, δεν είχαν πέσει κάτω κομμάτια για να θορυβηθούμε νωρίτερα. Τίποτα απολύτως. Μόνο λίγη σκόνη υπήρχε στο πάτωμα. Όταν στις εννιά άκουσα το κουδούνι σχεδόν ταυτόχρονα άκουσα και τον θόρυβο. Και είδα να βγαίνει και σκόνη από το παράθυρο. Έπεσε όλο το ταβάνι. Δεν το πιστεύω πως έγινε αυτό. Είμαι σε κατάσταση σοκ ακόμα. Στις εννιά που έπεσε το ταβάνι θα ήμασταν μέσα.”, δήλωσε η δασκάλα, όντας ακόμα συγκλονισμένη από το γεγονός. Θεσσαλονίκη

Όπως είπε, οι μαθητές δεν φοβήθηκαν από την πτώση της ψευδοροφής, καθώς ήταν έξω στο προαύλιο και δεν κατάλαβαν τίποτα: “Κανείς από τους συναδέλφους δεν με πίστευε. Τους έλεγα, όταν βγήκαμε στο προαύλιο, ότι θα πέσει το ταβάνι και κανένας δεν με πίστευε. Τα παιδιά δεν κατάλαβαν τίποτα. Εγώ είπα στα παιδιά να βγούμε έξω γιατί έβλεπα αυτές τις ρωγμές. Βγήκαμε, παίξαμε έξω για να περάσει η ώρα και τα παιδιά δεν κατάλαβαν. Δεν φοβήθηκαν.”

Πηγή φωτο: thestival.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ