Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2020

Συγκλονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος : «Δώρο Θεού που συμμετέχω στον κοινό πόνο» (ΒΙΝΤΕΟ)

"Στην Αλβανία υπάρχουν πολλές χαράδρες και εγώ έχω συνηθίσει και κατεβαίνω σε χαράδρες αρκετά χρόνια τώρα, 30 χρόνια…Βρίσκουμε ένα μονοπάτι και ανεβαίνουμε πάλι στο ξέφωτο."

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συγκλονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος : «Δώρο Θεού που συμμετέχω στον κοινό πόνο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος : «Δώρο Θεού που συμμετέχω στον κοινό πόνο»

Μήνυμα ψυχικής δύναμης και αντοχής δίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος. Ο κορυφαίος ιεράρχης, ο οποίος διαγνώστηκε με κορονοϊό, μίλησε αποκλειστικά στο MEGA και στην εκπομπή Live News, λίγο πριν αναχωρήσει από τα Τίρανα για Αθήνα προκειμένου να εισαχθεί στο νοσοκομείο αναφοράς του “Ευαγγελισμού”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συγκλόνισε με τα λόγια του στο Live News, λέγοντας:

“Κοιτάξτε στην Αλβανία υπάρχουν πολλές χαράδρες και εγώ έχω συνηθίσει και κατεβαίνω σε χαράδρες αρκετά χρόνια τώρα, 30 χρόνια…

Βρίσκουμε ένα μονοπάτι και ανεβαίνουμε πάλι στο ξέφωτο.

Νομίζω το να συμμετέχει κανείς, έστω με αυτόν τον τρόπο στον κοινό πόνο είναι δώρο του Θεού. Μην το βλέπουμε πάντα δύσκολο. Υπάρχουν ελαφρά συμπτώματα. Εχθές είχαμε μια μεγαλύτερη δυσκολία. Εγώ έχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω ένα άσθμα πολύ καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε.

Έγιναν τα δέκατα ναι, αλλά σήμερα είμαστε καλά. Σήμερα το μεσημέρι, φαντάζομαι το απόγευμα, θα είμαι στον Ευαγγελισμό. Άλλωστε ο Ευαγγελισμός είναι γνώριμο νοσοκομείο για εμένα και άλλοτε είχαμε ορισμένες δυσκολίες τις ξεπεράσαμε.

Και μην στεναχωριέστε. Θα περάσουμε. “Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν”. Είναι μεγάλη παρηγοριά αυτά τα πράγματα για εμάς”, ήταν τα λόγια ψυχής του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου, μηνύματα προς όλους, καθώς ηχούν σαν βάλσαμο σε αυτή τη πρωτόγνωρη κατάσταση.”

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, ο ιεράρχης Αναστάσιος κρίθηκε σκόπιμο να μεταβεί στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα.

Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του, αλλά και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ