Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Συγκλονίζει πνευμονολόγος του “Σωτηρία”: Ασθενείς με κορονοϊό μας ζητούν να πάρουμε τους δικούς τους να τους αποχαιρετήσουν – BINTEO

«Το σπίτι μας είναι πια το νοσοκομείο. Οι ασθενείς είναι η οικογένειά μας», λέει με συγκίνησή η γιατρός για τα όσα βιώνει η ίδια και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό σε αυτό το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συγκλονίζει πνευμονολόγος του “Σωτηρία”: Ασθενείς με κορονοϊό μας ζητούν να πάρουμε τους δικούς τους να τους αποχαιρετήσουν – BINTEO eurokinissi

Συγκλονιστικές, βαθιά ανθρώπινες στιγμές διαδραματίζονται καθημερινά στα νοσοκομεία αναφοράς για κορονοϊό του ΕΣΥ. Δυσκολότερη στιγμή για τους γιατρούς και όλο το υγεινομικό προσωπικό της χώρας, εκείνη που οι ασθενείς τους, ζητούν τη βοήθειά τους για να αποχαιρετίσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

«Μένουμε κάθε μέρα εδώ δυνατοί κορονοσκοποί», δήλωσε η πνευμονολόγος του νοσοκομείου «Σωτηρία» και πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων, Σταματούλα Τσικρικά, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, αποδεικνύοντας πως, την ώρα που το ΕΣΥ λυγίζει από το βάρος, το 81% των ΜΕΘ της Αττικής είναι πλήρεις, το 86% σε πανελλαδικό επίπεδο και το 99% στη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχουν οι γιατροί και νοσηλευτές που δίνουν με αποφασιστικότητα και ενσυναίσθηση καθημερινά τη μάχη τους ενάντια στον κορονοϊό.

«Το σπίτι μας είναι πια το νοσοκομείο. Οι ασθενείς είναι η οικογένειά μας», συμπλήρωσε με έκδηλη τη συγκίνησή της, σχολιάζοντας όσα βιώνει η ίδια και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό σε αυτό το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

Παράλληλα, η κυρία Τσικρικά ανέφερε: «Μεγάλοι άνθρωποι, ηλικιωμένοι μας αγκαλιάζουν, ζητούν να πάρουμε τα δικά τους πρόσωπα να τα αποχαιρετήσουν», ενώ, αναφορικά με το εάν οι γιατροί αναγκάζονται να επιλέξουν ασθενείς, ανάλογα με την ηλικία τους, η γιατρός σημείωσε πως «δεν βρισκόμαστε στο σημείο να επιλέγουμε».

Τέλος, αναφέροντας ένα από τα περιστατικά που τη συγκλόνισαν, είπε: «Με συγκλόνισε ο χαμός του 42χρονου συναδέλφου που κατέληξε, στην είδηση κάθε θανάτου από Covid συγκλονιζόμαστε».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ