Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Συλληφθέντες ΑΠΘ: Στον Εισαγγελέα οι “15” – Συγκέντρωση στα δικαστήρια

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατάληψη ξύλινα κοντάρια, ασύρματοι, πλήθος τούβλων και πέτρες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συλληφθέντες ΑΠΘ: Στον Εισαγγελέα οι “15” – Συγκέντρωση στα δικαστήρια thestival

Συλληφθέντες ΑΠΘ: Το κατώφλι του Εισαγγελέα θα διαβούν το πρωί της Πέμπτης τα 15 άτομα που συνελήφθησαν την Τετάρτη από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε ισόγειο χώρο εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ.

Τον χώρο είχαν καταλάβει αντιεξουσιαστές λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό». Οι συλληφθέντες κρατούνται και την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες, ηλικίας 20 έως 39 ετών, ενώ μεταξύ αυτών είναι και φοιτητές. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και κοινής ειρήνης, της απείθειας, όπως επίσης παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ραδιοσυχνοτήτων. Η μεν πρώτη συνδέεται με τα ξύλινα κοντάρια και η άλλη με τις ασύρματες συσκευές που βρέθηκαν στο σημείο της κατάληψης. 

Στις 09.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στα διακαστήρια για τους 15 συλληφθέντες του ΑΠΘ. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατάληψη ξύλινα κοντάρια, ασύρματοι, πλήθος τούβλων και πέτρες.

Σημειώνεται ότι λίγη ώρα μετά την επέμβαση της Αστυνομίας άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν χθες σε νέα κατάληψη της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών ως απάντηση στη νέα εκκένωση.

Συλληφθέντες ΑΠΘ: Τάκης Θεοδωρικάκος – Oπουδήποτε υπάρχουν καταλήψεις και οι πρυτανικές αρχές ζητούν συνδρομή, αυτή θα παρέχεται

Κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. κατασχέθηκαν ξύλινα κοντάρια, ασύρματοι, πλήθος τούβλων και πέτρες ενώ συνελήφθησαν 15 άτομα. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο τα άτομα αυτά χρησιμοποίησαν βία απέναντι στους αστυνομικούς που επιχείρησαν να απελευθερώσουν το χώρο.

Ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι οπουδήποτε υπάρχουν χώροι που είναι υπό κατάληψη και οι πρυτανικές αρχές ζητούν συνδρομή, αυτή θα παρέχεται. Συλληφθέντες ΑΠΘ:

Πρύτανης: Δεν υπάρχει άσυλο ανομίας- Η ακαδημαϊκή ελευθερία προστατεύονται σε όλους τους χώρους του ΑΠΘ

«Δεν υπάρχει άσυλο ανομίας», δήλωσε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, για την αστυνομική επιχείρηση τερματισμού κατάληψης εργαστηριακού χώρου.

«Η ακαδημαϊκή ελευθερία, η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, προστατεύονται σε όλους τους χώρους του ΑΠΘ, έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να τις καταλύσει ή περιορίσει. Αυτός είναι ο νόμος και οι νόμοι της ελληνικής Πολιτείας εφαρμόζονται, γιατί ζούμε σε Κράτος Δικαίου, όπου τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες των μελών της πανεπιστημιακής μας κοινότητας είναι κατοχυρωμένα και αδιαπραγμάτευτα και προστατεύονται θεσμικά, όπως ισχύει για κάθε πολίτη σε όλη την ελληνική επικράτεια», δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ