Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022

Συμμορία “ρημάζει” σπίτια στην Αχαΐα – Γιατί “χτυπά” τα Σάββατα – Πάνω από 24.000 ευρώ η λεία τους σε ένα μήνα

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συμμορία “ρημάζει” σπίτια στην Αχαΐα – Γιατί “χτυπά” τα Σάββατα – Πάνω από 24.000 ευρώ η λεία τους σε ένα μήνα eurokinissi

Διακριβώθηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, η δράση συμμορίας, τα μέλη της οποίας, προχωρούσαν σε κλοπές σπιτιών και οχημάτων, σε παραλιακές περιοχές στην Αιγιαλεία, στην Κυλλήνη και στο Ξυλόκαστρο.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος δυο ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού με άγνωστο συνεργό τους από τις 31/7/2021 έως τις 28/8/2021, είχαν διαπράξει δώδεκα κλοπές σε παραθεριστικές οικίες και οχήματα λουόμενων, εκ των οποίων τρεις απόπειρες, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα.

Ως προς την μεθοδολογία της συμμορίας, επισημαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι επέλεγαν να δρουν κυρίως κατά την ημέρα του Σαββάτου, καθώς υπήρχε εντονότερη παρουσία λουόμενων στις παραλίες, ενώ επέλεγαν ως τόπο δράσης οικισμούς και παραλίες, που ήταν εύκολα προσβάσιμες σε οδικούς άξονες ώστε να επιτυγχάνουν την ευκολότερη διαφυγή τους.

EUROKINISSI

Επιπλέον, τα μέλη της συμμορίας, σε τακτά χρονικά διαστήματα, αντικαθιστούσαν τα οχήματα και τις πινακίδες κυκλοφορίας αυτών, ώστε να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους από τις Αστυνομικές Αρχές.

Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την ταυτοποίηση των κατηγορουμένων.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν τα μέλη της συμμορίας από την διάπραξη των κλοπών ανέρχεται περίπου στις 24.000 ευρώ, ενώ οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ