Σάββατο 28 Μαϊου 2022

Συναγερμός για κρούσματα σε γηροκομείο στο Μαρούσι – Τέθηκε σε καραντίνα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συναγερμός για κρούσματα σε γηροκομείο στο Μαρούσι – Τέθηκε σε καραντίνα

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές για κρούσματα κορονοϊού, που εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στο Μαρούσι.

Πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ αναφέρουν πως έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής 18 κρούσματα, ενώ αναμένονται κι άλλα αποτελέσματα ελέγχων.

Ήδη από χθες, έχουν μεταφερθεί οκτώ άτομα με κορονοϊό από τον οίκο ευγηρίας στην κλινική Παμμακάριστο και 10 ακόμη αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα στον Ευαγγελισμό.

Σε καραντίνα με εντολή Χαρδαλιά

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης, με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά το Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων τέθηκε σε καραντίνα.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

“Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (19 επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων 18 φιλοξενούμενοι και 1 μέλος του προσωπικού) σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι Αττικής, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα:

Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής. Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 02-09-2020 και ώρα 21.00 έως 12-09-2020 και ώρα 21.00”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ