Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Συναγερμός και στην Ελλάδα για τους κοριούς: Έκλεισε πτέρυγα ξενοδοχείου στην Αττική – ΒΙΝΤΕΟ

"Κάποιοι επισκέπτες, κυρίως από τη Γαλλία μεταφέρανε τα έντομα και δυστυχώς κολλήσανε και στο ξενοδοχείο" είπε ο πρόεδρος εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού Γιώργος Χότζογλου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συναγερμός και στην Ελλάδα για τους κοριούς: Έκλεισε πτέρυγα ξενοδοχείου στην Αττική – ΒΙΝΤΕΟ OPEN

Συναγερμός και στην Ελλάδα για τους κοριούς μετά την Γαλλία και την Αγγλία καθώς έκλεισε πτέρυγα ξενοδοχείου στην Αττική.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο OPEN και την εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” ο πρόεδρος εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού Γιώργος Χότζογλου τόνισε ότι «δυστυχώς έχουμε εμφάνιση κοριών. Όχι από αυτούς που μας ακούνε, από αυτούς που μας τσιμπούνε. Ξενοδοχείο στο παραλιακό προάστιο της Αττικής αναγκάστηκε να κλείσει μια πτέρυγα για να προχωρήσει σε απεντόμωση. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυτό αποτελεσματικό αλλά μεταξύ άλλων προβλημάτων έχει υπάρξει και αυτό. Είναι φανερό ότι κάποιοι επισκέπτες μας κυρίως από τη Γαλλία μεταφέρανε τα έντομα και δυστυχώς κολλήσανε και στο ξενοδοχείο.

Συναγερμός και στην Ελλάδα για τους κοριούς: Μεγάλο πρόβλημα με τα στρώματα στα ξενοδοχεία

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα στρώματα στα ξενοδοχεία. Στο στρατό τα καίγαμε αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ένα ξενοδοχείο με τέτοιο πρόβλημα. Έχουν εισχωρήσει στα στρώματα και είναι κόστος να αλλάξεις στρώμα σε ένα δωμάτιο».

Όπως σημειώνει ο κ. Χότζογλου «τα μεγάλα ξενοδοχεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντικαθιστούν τα στρώματά τους. Μέχρι στιγμής είναι ένα ξενοδοχείο που έχει πρόβλημα».

Πως καταλαβαίνουμε ένα τσίμπημα κοριού

Ο κοριός έχει ένα ιδιαίτερο τσίμπημα σε σχέση με τα άλλα έντομα που τον κάνει να ξεχωρίζει. Το τσίμπημα του κοριού ακολουθεί πάντα μια σχεδόν ευθεία γραμμή κάτι που είναι σήμα κατατεθέν. Αυτό γιατί ο κοριός ψάχνει συνεχώς το καταλληλότερο σημείο που θα μπορεί να απορροφήσει πιο εύκολα αίμα.

Όσον αφορά το σημάδι που αφήνει, συνήθως είναι ερυθρό αλλά πάντα εξαρτάται από την αλλεργική η οργανική αντίδραση του καθενός. Στις περιπτώσεις που υπάρχει δερματική ευαισθησία, μπορεί μετά το τσίμπημα να πρηστεί το δέρμα και να κοκκινήσει έντονα στο κέντρο του δαγκώματος.

Ποια είναι τα συμπτώματα μετά από ένα τσίμπημα κοριού

Το τσίμπημα του κοριού μπορεί να είναι απλά ενοχλητικά αλλά και να χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Έτσι μπορεί μετά το τσίμπημα να δημιουργηθεί μια μικρή φλεγμονή και σχετικά έντονος κνησμός.

Στη περίπτωση που μπορεί να υπάρχει αλλεργική αντίδραση μπορεί όμως να υπάρξουν τα παρακάτω συμπτώματα:

 • Δυσκολία αναπνοής
 • Φουσκάλες
 • Πυρετός
 • Αίσθημα ναυτίας
 • Πρησμένη γλώσσα
 • Ακανόνιστος καρδιακός παλμός

Παρ’ όλα αυτά είναι αρκετά σπάνιο να αντιμετωπίσουμε τόσο έντονα συμπτώματα αλλά σε αυτή τη περίπτωση είναι απαραίτητο να ζητήσουμε ιατρική βοήθεια.

Θεραπεία για το τσίμπημα του κοριού και άλλες χρήσιμες πληροφορίες Υπάρχουν σχετικά λίγες θεραπείες για το τσίμπημα του κοριού. Η πιο συνηθισμένη προσέγγιση είναι να καθαρίσουμε τη πληγή με σαπούνι και νερό, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες άλλες λύσεις για περιπτώσεις μέτριου κνησμού:

  • Επάλειψη με αλοιφή υδροκορτιζόνης
  • Αλοιφές που δρουν ενάντια στον κνησμό
  • Αντισταμινικά

Αν τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα πρέπει να απευθυνθούμε σε γιατρό. Αυτό συμβαίνει όταν έχουμε έντονη αλλεργική αντίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως χρησιμοποιούνται, ενέσιμη κορτιζόνη, αντισταμινικά χάπια και φάρμακα επινεφρίνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ