Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Συναγερμός στη Φθιώτιδα – Κρούσμα κορονοϊού σε εργοστάσιο

Περισσότερα από 200 άτομα σε καραντίνα στη Φθιώτιδα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συναγερμός στη Φθιώτιδα – Κρούσμα κορονοϊού σε εργοστάσιο

Συναγερμός στις αρχές λόγω εντοπισμού επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού σε εργοστάσιο στη Φθιώτιδα.

Πρόκεται για εργαζόμενο, που ευτυχώς δεν έχει έρθει σε επαφή με πολλούς άλλους εργαζόμενους και ήδη η διεύθυνση του εργοστασίου παίρνει μέτρα και ξεκινά ιχνηλάτηση των επαφών.

Σήμερα θα κάνουν τεστ 70 περίπου εργαζόμενοι, ενώ για προληπτικούς λόγους για κλείσει το τμήμα που εργαζόταν ο ασθενής και θα γίνει απολύμανση.

Πάνω από 200 άτομα σε καραντίνα

Έτσι λοιπόν τα 16 πρόσφατα ενεργά κρούσματα της Φθιώτιδας έφτασαν τα 23 συνολικά, με περισσότερα από 200 άτομα να είναι σε καραντίνα. Πρόκειται για τις οικογένειες και τις στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Το κακό είναι ότι η διασπορά των κρουσμάτων είναι ασύμμετρη με αποτέλεσμα αυτό να δυσκολεύει την ιχνηλάτηση και τον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι δύσκολο και για τη Φθιώτιδα αφού περιμένουμε έξαρση. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό και κάνω έκκληση στους πολίτες της Φθιώτιδας να τηρούν τα μέτρα και να κάνουν χρήση μάσκας, γιατί διαφορετικά η κατάσταση μπορεί να γίνει μη ελεγχόμενη», επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας.

 

Πηγή: lamiareport.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ