Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024

Συνάντηση Δ. Βερβεσού-Κ. Ζαχαριάδη: Γιατί ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων επέλεξε τον ΔΣΑ για την πρώτη του επίσημη συνάντηση – ΦΩΤΟ

Παρόντες και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον συνδυασμό "Ανοιχτή Πόλη"  και μέλη  του ΔΣΑ, Θεόδωρος  Μαντάς και Δημήτρης Αγανίδης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνάντηση Δ. Βερβεσού-Κ. Ζαχαριάδη: Γιατί ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων επέλεξε τον ΔΣΑ για την πρώτη του επίσημη συνάντηση – ΦΩΤΟ dikastiko.gr

“Πυρετός” συναντήσεων των υποψηφίων δημάρχων της Αθήνας με τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της πόλης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, συνάντηση του Κώστα Ζαχαριάδη και του Δημήτρη Βερβεσού στα γραφεία του ΔΣΑ.

Η συνάντηση που διεξήχθη κατόπιν πρωτοβουλίας του Κ. Ζαχαριάδη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα. Παρόντες και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον συνδυασμό “Ανοιχτή Πόλη”  και μέλη  του ΔΣΑ, Θεόδωρος  Μαντάς και Δημήτρης Αγανίδης.

Συνάντηση Ζαχαριάδη – Βερβεσού: Τα θέματα που επισήμανε ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Κατά τη συζήτηση ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Βερβεσός επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι της Αθήνας, ανάμεσα στα οποία:

Την τραγική κατάσταση στην οδό Πανεπιστημίου τα τελευταία χρόνια, που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην κίνηση των δικηγόρων στην πρωτεύουσα, αλλά και στη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων

• Την αυξανόμενη εγκληματικότητα και μικροπαραβατικότητα στην περιοχή γύρω και κάτω από την Ομόνοια, όπου βρίσκονται γραφεία δικηγόρων.

• Τα προβλήματα κίνησης που θα δημιουργηθούν στη Λεωφ. Αλεξάνδρας και τους γύρω δρόμους με τη μεταφορά εκεί του Πρωτοδικείου Αθήνας.

• Την ανυπαρξία δημοτικών χώρων στάθμευσης, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του ΔΣΑ, τόσο γύρω από τα δικαστήρια (πρώην σχολή Ευελπίδων) όσο και στην περιοχή του Εφετείου (Κ. Λουκάρεως), ιδίως για τα δίκυκλα.

Συνάντηση Ζαχαριάδη - Βερβεσού

dikastiko.gr

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης:

• Τόνισε ότι επιδιώκει τη διαρκή συνεργασία με τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της πόλης και γι΄ αυτό επέλεξε η πρώτη επίσημη συνάντησή του να είναι με τον Πρόεδρο του ιστορικού Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

• Επισήμανε ότι η παρούσα δημοτική αρχή όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών, αλλά αντιθέτως δημιούργησε πολύ περισσότερα προβλήματα στην καθημερινότητά τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους διαρκείς πειραματισμούς στην οδό Πανεπιστημίου.

• Τόνισε ότι προτεραιότητα για τον ίδιο αποτελεί η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και βιώσιμου σχεδίου που θα έχει ως κύριο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών σε κάθε γειτονιά της Αθήνας.

• Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη δημιουργίας δημοκρατικού μετώπου για την αντιμετώπιση ακροδεξιών – φασιστικών ομάδων που επιδιώκουν την είσοδό τους στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με την avgi.gr, οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την συνέχιση του διαλόγου τόσο για τα άμεσα ζητήματα της πόλης όσο και για την ανάγκη θεσμικής αναβάθμισης του ρόλου των Δήμων με βάση και τις σύγχρονες ανάγκες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ