Τετάρτη 14 Μαϊου 2025

Συνάντηση Ερντογάν με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνάντηση Ερντογάν με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε youtube

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε στο προεδρικό μέγαρο στην ‘Αγκυρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ, ενώ βασικό θέμα στην ατζέντα ήταν οι εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Συνάντηση Ερντογάν με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ: Η αναφορά στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η ‘Αγκυρα έχει εντείνει τις προσπάθειές της για τον τερματισμό του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας με στόχο μια διαρκή και δίκαιη ειρήνη και ότι ο ίδιος έχει επικοινωνήσει για τον σκοπό αυτό με τους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Είπε επίσης πως η Τουρκία υποστηρίζει σθεναρά την εφαρμογή εκεχειρίας και διατηρεί τη θέση της ότι το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να είναι μέρος αυτού του πολέμου, τονίζοντας ότι η ευκαιρία για ειρήνη δεν πρέπει να χαθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία αποδίδει σημασία στη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ και ως ένδειξη αυτού, η Τουρκία θα αναλάβει και πάλι τη διοίκηση της KFOR, της ΝATOϊκής δύναμης Κοσόβου.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν από την τουρκική πλευρά, ο υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Ο Μαρκ Ρούτε θα συμμετάσχει αύριο και μεθαύριο, 14-15 Μαΐου, στην ‘Ατυπη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ