Τετάρτη 25 Μαϊου 2022

Συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με το προεδρείο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών – Τί συζητήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών

Ενημέρωσαν τον Κ. Τσιάρα για τα διαχρονικά προβλήματα της Διοικητικής Δικαιοσύνης. Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως όλες οι δικαστικές ενώσεις θα έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για παρατηρήσεις επί του σχεδίου Κώδικα Οργανισμού Δικαστών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με το προεδρείο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών – Τί συζητήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών

Διαβεβαιώσεις έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας προς την Ένωση Διοικητικών Δικαστών πως οι δικαστικές ενώσεις θα έχουν επαρκή χρόνο για να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους για το νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστών.

Σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο Παναγιώτη Δανιά και τη Γενική Γραμματέα Αικατερίνη Κουτσοπούλου, ενημέρωσε τον υπουργό για τις πάγιες θέσεις της και τα διαχρονικά προβλήματα της Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα με την υπουργό να δηλώνει ότι επιθυμεί τη διαβούλευση με την Ένωση Διοικητικών Δικαστών, προκειμένου να ανευρεθούν άμεσα λύσεις.

Περαιτέρω, αναφορικά με τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, παρείχε διαβεβαιώσεις ότι στην Ένωση Διοικητικών Δικαστών, καθώς και στις λοιπές δικαστικές ενώσεις, θα δοθεί εγκαίρως το τελικό σχέδιο νόμου, ώστε να διαθέτουν επαρκή χρόνο, προκειμένου να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο Παναγιώτη Δανιά και τη Γενική Γραμματέα Αικατερίνη Κουτσοπούλου, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε θετικό κλίμα, ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε για τις πάγιες θέσεις της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, αναφορικά με τα διαχρονικά προβλήματα της Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός δήλωσε, ότι επιθυμεί τη διαβούλευση με την Ένωση Διοικητικών Δικαστών, προκειμένου να ανευρεθούν άμεσα λύσεις. Περαιτέρω, αναφορικά με τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, παρείχε διαβεβαιώσεις ότι στην Ένωση Διοικητικών Δικαστών, καθώς και στις λοιπές δικαστικές ενώσεις, θα δοθεί εγκαίρως το τελικό σχέδιο νόμου, ώστε να διαθέτουν επαρκή χρόνο, προκειμένου να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΕΦΕΤΗΣ Δ.Δ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ Δ.Δ.”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ