Σάββατο 04 Φεβρουαρίου 2023

Συνάντηση Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Πρέσβη Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε το άριστο επίπεδο της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνάντηση Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Πρέσβη Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα astynomia.gr

Συνάντηση με τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, Matthew Lodge, είχε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε το άριστο επίπεδο της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, σε στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο και η σημασία της περαιτέρω ενίσχυσής της. 

Αμφότερες πλευρές συμφώνησαν για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας, με την ανταλλαγή πληροφοριών, παροχή τεχνογνωσίας, ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, εκπαιδεύσεων και επιτόπιων επισκέψεων – συναντήσεων εμπειρογνωμόνων, στο πλαίσιο καταπολέμησης όλων των μορφών του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη διμερή συνεργασία και παροχή τεχνογνωσίας στο πλαίσιο της βελτίωσης του σωφρονιστικού συστήματος.

Σημειώνεται πως στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης, ενώ από τη βρετανική πλευρά συμμετείχε ο Αξιωματικός Σύνδεσμος της Υπηρεσίας Οργανωμένου Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (National Crime Agency) κ. Andy Stevenson και η Σύνδεσμος για θέματα ασφάλειας ενταύθα Πρεσβείας Η.Β. κα Ανδριάννα Μαβίλη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ