Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Συνεχίζει την κατάθεση της στην Προανακριτική η Ξένη Δημητρίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνεχίζει την κατάθεση της στην Προανακριτική η Ξένη Δημητρίου

Σαφείς αιχμές για την αξιοπιστία των καταθέσεων του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή αφήνει και στη σημερινή, δεύτερη ημέρα κατάθεσης στην Προανακριτική Επιτροπή η Ξένη Δημητρίου.

«Εάν παρατηρήσει κανείς τις τέσσερις αναφορές του, θα δείτε πως προσθέτει, αλλάζει και αφαιρεί πράγματα», φέρεται να κατέθεσε και διέψευσε ότι εκείνη είχε «κολλήσει» το παρατσούκλι Ρασπούτιν στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, είναι μια στο καρφί και μια στο πέταλο για την Ελένη Τουλουπάκη, κρατώντας από τη μια αποστάσεις από τους χειρισμούς της στην υπόθεση των προστατευόμενων μαρτύρων και υπερασπιζόμενη από την άλλη το γεγονός ότι ανέσυρε πολλούς φακέλους στην διερεύνηση της υπόθεσης Novartis που δεν είχαν διαβιβαστεί από την κυρία Ράικου στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, η κ. Δημητρίου φέρεται να διέψευσε τον Δημήτρη Τζανακόπουλο που είχε πει πως πληροφορήθηκε για την διαβίβαση της δικογραφίας από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς -όπως είπε- δεν του είχε αναφέρει τίποτα για την υπόθεση.

Αναφέρθηκε ακόμη, σε απειλές που δέχθηκε. «Έχω δεχθεί απειλές, αλλά ποτέ δεν διανοήθηκα να κάνω πίσω σε υπόθεση. Ο εισαγγελέας πρέπει να έχει πολύ καθαρή συνείδηση για να αντέξει. Έμεινα προσηλωμένη καθε φορα στον στοχο μου παρα τις επιθέσεις για να μην “σκοτώσω ” τις υποθέσεις. Οι δύο ενέργειες της κ. Ραικου σε βάρος των εισαγγελέων που προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη (στην υπόθεση Novartis) και του κ. Αγγελή μετέπειτα έχουν το βάρος ότι εξαιτίας τους αγκωμάχησαν συνάδελφοι που προσπαθούσαν να φέρουν σε πέρας την υπόθεση», φέρεται να κατέθεσε.

Διεύρυνση του κατηγορητηρίου ζητά η ΝΔ

  Για τέσσερα επιπλέον αδικήματα, μεταξύ αυτών και εκείνο της σύστασης «εγκληματικής οργάνωσης – περίπτωση συμμορίας» κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της ΝΔ για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στο αίτημα που υπογράφεται από 30 βουλευτές ότι «κατά την διάρκεια των εργασιών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής και στo πλαίσιo της διερευνώμενης υπόθεσης και κατόπιν της αποστολής μέρους του φακέλου της δικογραφίας από την Προκαταρκτική Επιτροπή στη Βουλή δυνάμει της από 04.03.20 γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, προέκυψαν ενδείξεις για την ενδεχόμενη τέλεση -υπό του κ. Δημητρίου Παπαγγελόπουλου- ετέρων μεν, συναφών δε, αδικημάτων, πέραν των όσων αναφέρονται στην από 08-10-2019 απόφαση περί συγκρότησης της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής».

Αναφέρουν ότι από τη διερεύνηση της υπόθεσης υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος επηρέαζε εισαγγελικούς λειτουργούς και δημοσιογράφους προκειμένου να διαπράττονται αξιόποινες πράξεις. «Συγκεκριμένα φέρεται να διοχέτευε δημοσιεύματα σε βάρος φυσικών προσώπων που ήθελε να στοχοποιήσει και εν συνεχεία χρησιμοποιούσε αυτά τα δημοσιεύματα αποστέλλοντας τα σε εισαγγελικούς λειτουργούς προκειμένου να διενεργούνται σε βάρος των ατόμων που στοχοποιούσε προκαταρκτικές εξετάσεις», αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ