Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Συνεχίζεται η δίκη του Π. Φιλιππίδη: Καταθέσεις για την καταγγελλόμενη απόπειρα βιασμού ηθοποιού σε καμαρίνι

Η δεύτερη γυναίκα, η οποία είχε καταθέσει σε δημόσια συνεδρίαση σε αντίθεση με τις άλλες δυο καταγγέλλουσες, είχε περιγράψει την απόπειρα βιασμού της το 2010 σε καμαρίνι θεάτρου, όπου επισκεπτόταν τον ηθοποιό για ένα ρόλο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνεχίζεται η δίκη του Π. Φιλιππίδη: Καταθέσεις για την καταγγελλόμενη απόπειρα βιασμού ηθοποιού σε καμαρίνι EUROKINISSI

Μάρτυρες που θα καταθέσουν για την καταγγελλόμενη απόπειρα βιασμού του Πέτρου Φιλιππίδη σε βάρος μιας ηθοποιού σε καμαρίνι θεάτρου το 2010 παίρνουν σήμερα τη σκυτάλη στη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η δεύτερη γυναίκα, η οποία είχε καταθέσει σε δημόσια συνεδρίαση σε αντίθεση με τις άλλες δυο καταγγέλλουσες, είχε περιγράψει την απόπειρα βιασμού της το 2010 σε καμαρίνι θεάτρου, όπου επισκεπτόταν τον ηθοποιό για ένα ρόλο. «Όρμησε πάνω μου κυριολεκτικά σαν άγριο θηρίο και άρχισε να με φιλάει στο λαιμό, στα μάγουλα, στο πρόσωπο. Του φώναζα «σας παρακαλώ σταματήσετε!». Δεν σταματούσε και μου έλεγε χυδαία λόγια. Εγώ προσπαθούσα να τον απωθήσω. Με πίεζε με τα χέρια του, με χάιδευε στο στήθος, στα γεννητικά όργανα, στα πόδια. Ήταν μια πάλη. Ήταν αδύνατο να τον απωθήσω. Τότε ήταν πολύ πιο εύσωμος. Μου φαινόταν τεράστιος. Κουνιόμουν ασταμάτητα, έκανα σπαστικές κινήσεις γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ενώ με πίεζε στον καναπέ ανέβηκε πάνω στα πόδια μου με τα πόδια του. Συνέχισε αυτό που είχε ξεκινήσει να κάνει, ωστόσο κατάλαβα ότι αυτό το έκανε γιατί κάποια στιγμή άφησε τα χέρια του κι έβγαλε φανελάκι του. Είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Μέσα στην πάλη με ακούμπαγε», είχε καταθέσει η γυναίκα.

Πέτρος Φιλιππίδης 

eurokinissi

Δίκη Φιλιππίδη: Συγκλονιστικές περιγραφές στην προηγούμενη συνεδρίαση

Σημειώνεται, ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καταθέσεων που αφορούσαν στην πρώτη υπόθεση κατ’ εξακολούθηση βιασμού που βαρύνει τον ηθοποιό. Μάλιστα, στην προηγούμενη συνεδρίαση, όπως έγραψε το dikastiko.gr, κατέθεσε ένας φίλος της πρώτης καταγγέλλουσας.

«Με την Αλεξάνδρα αναπτύξαμε μια στενή, φιλική σχέση, είναι πλέον αδελφική φίλη» είπε ο μάρτυρας και περιέγραψε ότι ο κατηγορούμενος αφιέρωμα μεγάλο μέρος του μαθήματος σε εκείνη. Στις εξετάσεις της σχολής είχε παρακολουθήσει τη διαδικασία και ο Πετρος Φιλιππιδης και μετά από αυτό τηλεφώνησε στην πρώτη καταγγέλλουσα για να τη συγχαρεί και της πρότεινε να βρεθούν για να τη συμβουλεύσει.

«Στη συνάντηση ήταν μόνοι στα γραφεία. Εκείνος είχε ερωτική διάθεση. Εκείνη θέλησε να φύγει από το χώρο. Ο Φιλιππιδης την εμπόδισε, την έσπρωξε σε ένα τραπέζι και προέβη σε πράξη που συνιστά βιασμό. Η Αλεξάνδρα είχε σοκαριστεί από τη βιαιότητα. Προσπάθησε να αντιδράσει και ο κατηγορούμενος θύμωσε και την άφησε» περιέγραψε ο μάρτυρας, συμπληρώνοντας ότι του το εκμυστηρεύτηκε η καταγγέλλουσα σε κατ’ ίδιαν συνάντηση. «Δε θα ξεχάσω το βλέμμα της» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το μάρτυρα, εξακολουθούσε να την παίρνει τηλέφωνο ο κατηγορούμενος. «Δεν ήθελε να έρθει σε ρήξη με έναν τόσο εδραιωμένο άνθρωπο στο χώρο γιατί δεν ήξερε τι συνέπειες θα είχε όλο αυτό. Το Σεπτέμβριο δέχτηκε τηλεφώνημα από τη βοηθό του Αλίνα Κωτσοβούλου για τη δουν για ένα ρόλο. Όταν μου το είπε της είπα να πάει γιατί εκείνος ήταν ο υπαίτιος για κάτι κακό. Έπρεπε να συνεχίσει επαγγελματικά και να αγνοήσει αυτό που έγινε. Αυτό δυστυχώς ήταν μια εδραιωμένη αντίληψη, ότι αυτές τις συμπεριφορές δεν τις καταγγέλουμε και τις προσπερνάμε».

Όπως εξήγησε ο μάρτυρας, στη δεύτερη συνάντηση, όταν το φερόμενο θύμα πήγε να τον δει για τον ρόλο συνέβησαν τα ίδια, με τον ηθοποιό να κάνει σε βάρος της πράξη που συνιστά βιασμό. «Μου είπε στο τηλέφωνο πως δεν της αξίζει τέτοια συμπεριφορά και πως δε θα βγει τίποτα από αυτό. Αποφάσισε να φύγει και να μη διεκδικήσει το ρόλο. Εγώ ντρέπομαι γι’ αυτό που θα πω, αλλά της είπα να μείνει και να διεκδικήσει το ρόλο. Ο Φιλιππίδης την πήρε έπειτα από μέρες τηλέφωνο και της μιλούσε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Είχαν μια έντονη συζήτηση. Εκείνη του είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στη συμπεριφορά του κι εκείνος εξαγριώθηκε και της είπε ότι θα φροντίσει να μη δει θέατρο ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ