Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Συνέδριο Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και ΔΣΑ: Οι νέες τροποποιήσεις των Ποινικών Κωδίκων

Συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες με σειρά εισηγήσεων για τις αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνέδριο Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και ΔΣΑ: Οι νέες τροποποιήσεις των Ποινικών Κωδίκων Eurokinissi/Γεωργία Παναγοπούλου

Συνέδριο Ε.Ε.Ε. και ΔΣΑ: Μία χαρτογράφηση των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας επιχειρείται στο πλαίσιο του επιστημονικού συνεδρίου που διοργανώνουν η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Συνέδριο Ε.Ε.Ε. και ΔΣΑ ΔΣΑ

Το συνέδριο με θέμα «Οι νέες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας» ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο 6 Νοεμβρίου. Διεξάγεται στην Αθήνα, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Radisson Blue Park (Λεωφ. Αλεξάνδρας, αρ. 10).

Κατά την έναρξη του συνεδρίου χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γιώργος Κώτσηρας, Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα διεθνούς συνεργασίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Ευάγγελος Μπακέλας, Εισαγγελέας Εφετών, Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και ο Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων. Συνέδριο Ε.Ε.Ε. και ΔΣΑ Συνέδριο Ε.Ε.Ε. και ΔΣΑ

Λόγω των περιοριστικών μέτρων Covid 19, η δυνατότητα παρακολούθησης με φυσική παρουσία ανέρχεται στα 100 άτομα, ενώ υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης του συνεδρίου, διαδικτυακά μέσω Webex και θα μεταδοθεί σε real time μέσω του καναλιού του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στο youtube.

Κατά την είσοδο στο συνεδριακό χώρο θα πρέπει να επιδεικνύεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα της σχετικής ΚΥΑ.

Στην ενότητα της Παρασκευής για τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα εξετάστηκαν μεταξύ άλλων οι τροποποιήσεις στην ελαστικότητα της ποινής στο στάδιο της έκτισης, η διεύρυνση του αξιοποίνου και αυστηροποίηση των απειλούμενων ποινών και οι τροποποιήσεις στην ύλη των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και της οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Σήμερα στην ενότητα για τις τροποποιήσεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας θα υπάρξουν εισηγήσεις σχετικά με τις τροποποιήσεις στην προδικασία και την κύρια διαδικασία, στην απόδειξη, στην ύλη των ενδίκων μέσων και στην εκτέλεση των ποινών.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΔΩ 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ