Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023

Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός ως μέλος κυκλώματος που διακινούσε ταξιδιωτικά έγγραφα – ΦΩΤΟ

Το κύκλωμα φέρεται πως από την παράνομη δράση του αποκόμιζε χρηματικά ποσά που κυμαίνονται από 400 έως 1200 ευρώ ανά ταξιδιωτικό έγγραφο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός ως μέλος κυκλώματος που διακινούσε ταξιδιωτικά έγγραφα – ΦΩΤΟ unsplash

Στα “χέρια” της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ένας 40χρονος αλλοδαπός που κατηγορείται ότι διακινούσε ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών σε διάφορες χώρες, υποστηρίζοντας τη διεθνή δράση κυκλώματος.

Ειδικότερα, ο 40χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της 26ης Ιουνίου στην Κυψέλη, κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση και κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο συλληφθείς, ως βασικό μέλος του κυκλώματος, προέβαινε στη διακίνηση ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων ή πλαστών, με τη χρήση ταχυδρομικών υπηρεσιών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Μάλιστα, το κύκλωμα φέρεται πως από την παράνομη δράση του αποκόμιζε χρηματικά ποσά που κυμαίνονται από 400 έως 1200 ευρώ ανά ταξιδιωτικό έγγραφο, ανάλογα με το είδος του και τη χώρα προέλευσης. 

Κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 40χρονου, ο οποίος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 δελτία ταυτότητας (Ελλάδας, Ιταλίας, Βελγίου), 6 άδειες ικανότητας οδήγησης (Ιταλίας, Ελλάδας, Γερμανίας), 4 άδειες διαμονής (Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας Πορτογαλίας), διαβατήριο Αλγερίας, συσκευή ανίχνευσης UV και κινητό τηλέφωνο.

διακινούσε ταξιδιωτικά έγγραφα

astynomia.gr

Διακινούσε ταξιδιωτικά έγγραφα: Ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη, κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες (26-6-2023) στην Κυψέλη, 40χρονος αλλοδαπός μέλος κυκλώματος πλαστογραφίας και εμπορίας ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση και κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με τη Europol, αποκαλύφθηκε η διεθνής δράση κυκλώματος πλαστογραφίας και εμπορίας ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, με σκοπό την παράνομη προώθηση μεταναστών σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς, ως βασικό μέλος του κυκλώματος, προέβαινε στη διακίνηση ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων ή πλαστών, με τη χρήση ταχυδρομικών υπηρεσιών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Το κύκλωμα φέρεται πως από την παράνομη δράση του αποκόμιζε χρηματικά ποσά που κυμαίνονται από -400- έως -1200- ευρώ ανά ταξιδιωτικό έγγραφο, ανάλογα με το είδος του και τη χώρα προέλευσης. 

Ανωτέρω αστυνομικοί έπειτα από ενδελεχή έρευνα εντόπισαν τον 40χρονο κατά τη μετάβασή του σε ταχυδρομικό κατάστημα προκειμένου να ταχυδρομήσει φάκελο με προορισμό τη Γερμανία, ο οποίος περιείχε μία άδεια ικανότητας οδήγησης Γερμανίας, αμφιβόλου γνησιότητας.

Κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -10- δελτία ταυτότητας (Ελλάδας, Ιταλίας, Βελγίου),
  • -6- άδειες ικανότητας οδήγησης (Ιταλίας, Ελλάδας, Γερμανίας)
  • -4- άδειες διαμονής (Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας Πορτογαλίας),
  • διαβατήριο Αλγερίας 
  • συσκευή ανίχνευσης UV, 
  • κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ