Συνελήφθη 54χρονος Ουκρανός για απάτη με δημοτικά ακίνητα στην Οδησσό
Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποφανθεί εάν θα τον εκδώσει στην πατρίδα του

Ένας 54χρονος Ουκρανός συνελήφθη στην Αρναία Χαλκιδικής, καθώς καταζητείται στην πατρίδα του για απάτη με δημοτικά ακίνητα στην πόλη της Οδησσού.
Ο καταζητούμενος, που διώκεται με διεθνές ένταλμα, συνελήφθη χθες το απόγευμα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κατευθυνόταν προς το ‘Αγιον Όρος. Οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και αποφασίστηκε η κράτησή του μέχρι να γνωμοδοτήσει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για την έκδοσή του στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα των ουκρανικών αρχών κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική ομάδα, απάτη και πλαστογραφία. Η ποινική διαδικασία κινήθηκε από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Οδησσού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος φέρεται ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της Οδησσού, ενώ οι πράξεις που του αποδίδονται συνδέονται με τη συμμετοχή του – επί σειρά ετών – σε μια μόνιμη επιτροπή δημοτικής περιουσίας της συγκεκριμένης πόλης. Με τη συνδρομή συνεργών του, κατηγορείται ότι «πρωταγωνίστησε» σε αυθαίρετη διαχείριση ακινήτων ζημιώνοντας τη δημοτική περιουσία.
Τοποθετούμενος ενώπιον του εισαγγελέα εφετών επί των κατηγοριών, ο 54χρονος τις αρνήθηκε, ενώ δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την έκδοσή του στην Ουκρανία. Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποφανθεί εάν θα τον εκδώσει στην πατρίδα του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στη Συκιά Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ: Αλήθεια και δικαιοσύνη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ Ηράκλειο: Στη φυλακή η οικιακή βοηθός που ξυλοκοπούσε ηλικιωμένη – Αρνήθηκε τις κατηγορίες ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι «άξιοι και άριστοι» της ΝΔ αποδεικνύονται βουτηγμένοι στη διαφθοράΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr