Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Συνελήφθησαν στην Πάτρα οι δύο Ναπολιτάνοι κακοποιοί που έκλεβαν πανάκριβα ρολόγια στη Μύκονο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνελήφθησαν στην Πάτρα οι δύο Ναπολιτάνοι κακοποιοί που έκλεβαν πανάκριβα ρολόγια στη Μύκονο

 

Δύο Ιταλοί ηλικίας 20 και 21 ετών φέρονται να έχουν απασχολήσει για σοβαρά αδικήματα ενώ η εκτίμηση Ελλήνων αστυνομικών με εμπειρία στα κυκλώματα που δρουν τα τελευταία χρόνια σε γνωστά ελληνικά νησιά κάνει λόγο για «μέλη κυκλώματος που ασχολείται αποκλειστικά με την κλοπή και την διάθεση πανάκριβων ρολογιών.

Αμφότεροι συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές στην Πάτρα, έπειτα από την αρχική τους καταδίωξη στη Μύκονο.

Το χρονικό

Μετά τις 15 Αυγούστου, ο ένας από τους δύο, μπήκε σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ στη Χώρα της Μυκόνου και πέταξε στο πάτωμα μία 60χρονη γυναίκα προκειμένου να της αποσπάσει το πανάκριβο ρολόι από το χέρι της.

Μάλιστα, δεν δίστασε να την τραυματίσει ελαφρά και στη συνέχεια να φύγει τρέχοντας για να μην τον σταματήσουν οι θαμώνες του μαγαζιού.

Ένας οδηγός ταξί που κατάλαβε ότι κάτι είχε συμβεί, βρήκε το θάρρος και άρχισε να ακολουθεί τους «ρολογάδες» με το αυτοκίνητό του παρά το γεγονός ότι στο πίσω κάθισμα είχε πελάτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας zougla.gr, μια ειδική ομάδα αστυνομικών, εντόπισε το ξενοδοχείο και το δωμάτιο όπου διέμεναν οι δυο Ιταλοί και περίμεναν δύο ημέρες μέχρι να έρθει ο εισαγγελέας από τον Πειραιά ώστε να προχωρήσουν στην έρευνά τους.

Ωστόσο, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση, βρέθηκαν «πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, πέντε αυτοκόλλητες πινακίδες κυκλοφορίας δικύκλων με διαφορετικούς αριθμούς και 2.055 ευρώ».

Την ίδια στιγμή, δόθηκε σήμα για αναζητήσεις σε όλες τις εξόδους της χώρας καθώς ήταν πολύ πιθανό ο 20χρονος που είχε αρπάξει το ρολόι και ο 21χρονος συνεργός του να προσπαθούσαν να διαφύγουν. Πράγματι, την Παρασκευή ένας λιμενικός στην Πάτρα, που είχε δει τα έγγραφα για την συγκεκριμένη αναζήτηση, θυμήθηκε τα πρόσωπα των δυο Ιταλών οι οποίοι όμως είχαν αλλάξει τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους.

«Όταν τους είδαμε είχαν και οι δύο… πορτοκαλί χρώμα μαλλιών και μας έκανε εντύπωση η εμφάνιση τους. Τους ελέγξαμε και διαπιστώσαμε ότι είχαν πλαστά χαρτιά, όπως και στην Μύκονο» λέει αξιωματικός του Λιμενικού που γνωρίζει για την σύλληψη των Ναπολιτάνων.

Οι δυο νεαροί μάλιστα κάποια στιγμή ένιωσαν αδιαθεσία και οι λιμενικοί χρειάστηκε να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο με τον φόβο του κορωνοϊού. Τελικά όμως, μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν, δεν διαπιστώθηκε κάτι.

Πηγή: zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ