Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Συνεπιμέλεια: Απάντηση Κώστα Τσιάρα σε Γιαννάκου – Κεφαλογιάννη για το νομοσχέδιο – ΒΙΝΤΕΟ

"Πρέπει να καταλάβουμε ότι απέναντι σε ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια", σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνεπιμέλεια: Απάντηση Κώστα Τσιάρα σε Γιαννάκου – Κεφαλογιάννη για το νομοσχέδιο – ΒΙΝΤΕΟ

Ευθύς ήταν η απάντηση του Κώστα Τσιάρα σε Γιαννάκου – Κεφαλογιάννη, τις… “γαλάζιες” επικρίτριες διατάξεων επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια, το οποίο εισήλθε στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση.

Ο Κώστας Τσιάρας απάντησε στις κυρίες Μαριέττα Γιαννάκου και Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτές της ΝΔ, οι οποίες διαφοροποιήθηκαν στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των τέκνων, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης η Μαριέττα Γιαννάκου, βουλευτής Επικρατείας, και η Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, κατέθεσαν 10 τροπολογίες για το επίμαχο νομοσχέδιο που έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις και της αντιπολίτευσης.

«Η αόριστη έννοια “το συμφέρον του παιδιού”, τοποθετείται από τον νομοθέτη για να εξειδικεύεται από τον δικαστή. Εφόσον λοιπόν προβλέπεται από τον νομοθέτη ως αόριστη έννοια, δεν μπορεί να ορίζεται από αυτόν με συγκεκριμένα και ιεραρχημένα κριτήρια», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι δύο βουλευτές της ΝΔ, στην τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για τη συνεπιμέλεια.

Η απάντηση Κώστα Τσιάρα σε Γιαννάκου – Κεφαλογιάννη

“Πρέπει να καταλάβουμε ότι απέναντι σε ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ το Σάββατο 15 Μαίου ο υπουργός Δικαιοσύνης.

“Λυπάμαι γιατί εγώ ο ίδιος κάλεσα όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων, κάναμε δυο συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όλοι επικροτήσαν την πρωτοβουλία, θεωρώντας ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο είναι αναγκαίο και πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση που είχαμε προτείνει. Ζήτησα από τα κόμματα να συνδιαμορφώσουμε ένα νομοσχέδιο, το οποίο προφανώς δεν έχει ούτε ιδεολογικό, ούτε πολιτικό πρόσημο, αλλά αφορά σε ένα κοινωνικό πρόβλημα”, εξήγησε και πρόσθεσε: “Δυστυχώς όμως στην πορεία και για διαφορετικούς λόγους, το κάθε κόμμα διά των εκπροσώπων του, φρόντισε να βρεθεί εκτός”.

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση και απάντηση του υπουργού:

Dikastiko.gr, με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ