Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με τις Εκδόσεις Σάκκουλα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με τις Εκδόσεις Σάκκουλα

Σε πολυεπίπεδη συνεργασία προχώρησαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και οι Εκδόσεις Σάκκουλα.

Η συνεργασία έχει ως στόχο την προαγωγή της επιστημονικής ενημέρωσης του νομικού κόσμου της χώρας καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει στα μέλη του ο ΔΣΘ.

Οι Εκδόσεις Σάκκουλα ΑΕ θα αναλάβουν την πανελλαδική διάθεση καθώς και την ψηφιακή διάχυση –μέσω της πλατφόρμας- ων επιστημονικών περιοδικών «Αρμενόπουλος» και «Ελληνική Επιθεώρηση Ευρωπαϊκού Δικαίου», που εκδίδει ο ΔΣΘ.

Ο Αρμενόπουλος (έτος πρώτης έκδοσης: 1946) είναι ένα από τα παλαιότερα και εγκυρότερα νομικά επιστημονικά περιοδικά της χώρας. Η ύλη του καλύπτει όλο το φάσμα του δικαίου, με έμφαση στη σχολιασμένη νομολογία των δικαστηρίων της ουσίας από τους έγκριτους συνεργάτες του περιοδικού. Παρακολουθεί όλες τις τάσεις και τις νέες εξελίξεις και απευθύνεται στον σύγχρονο νομικό της πράξης.

Η Ελληνική Επιθεώρηση Ευρωπαϊκού Δικαίου, που εκδίδεται από το 1981 από το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, το οποίο διευθύνει ο τ. Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ένωσης Καθηγητής Βασίλειος Σκουρής, ασχολείται με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο υπό την ευρεία έννοια του όρου, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον κυρίως πάνω σε θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου, διεθνούς οικονομικού δικαίου, δημοσίου διεθνούς δικαίου και ιδιωτικού διεθνούς δικαίου.

Τα δύο περιοδικά θα συμπεριληφθούν στην πλατφόρμα τη βάση νομικών δεδομένων των Εκδόσεων Σάκκουλα ΑΕ, και θα είναι διαθέσιμα στους συνδρομητές της. Με την προσθήκη των δύο εντύπων (θα συμπεριληφθούν τα τεύχη 20 ετών) θα περιέχει πλέον 17 νομικά περιοδικά, αριθμός μοναδικός για τα ελληνικά δεδομένα, τα οποία καλύπτουν πλήρως και για όλα τα θέματα και τον πιο απαιτητικό επαγγελματία νομικό.

Οι δύο φορείς ανακοίνωσαν, επίσης, ότι από 25.5.2020 όλοι οι δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα έχουν στη διάθεσή τους το πλήρες περιεχόμενο του. Εκτός από τα νομικά περιοδικά, τα μέλη του ΔΣΘ αποκτούν με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση σε 900 περίπου εκδόσεις (εγχειρίδια, κατ’ άρθρο ερμηνείες, μονογραφίες) του πιο έγκυρου νομικού εκδοτικού οίκου, σε πλήρες κείμενο, σε εκατοντάδες χιλιάδες αδημοσίευτες στον νομικό τύπο δικαστικές αποφάσεις και στη βασική ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Με τη συνεργασία αυτή ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναβαθμίζει τις παρεχόμενες προς τα μέλη του υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας σε αυτά νομική ενημέρωση και εργαλεία του υψηλότερου επιπέδου για την άσκηση του έργου τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ