Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Συνωστισμός σε σχολείο στον Πειραιά: Ανησυχία για τα κρούσματα στα τμήματα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνωστισμός σε σχολείο στον Πειραιά: Ανησυχία για τα κρούσματα στα τμήματα

 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, το πρωτόκολλο για τα σχολεία έχει ήδη τροποποιηθεί, μία εβδομάδα “πιλοτική” λειτουργίας, η οποία ολοκληρώνεται άυριο.

Όπως εξήγησε η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, όταν διαπιστώνεται ένα κρούσμα κορωνοϊού θα κλείνει το τμήμα. Με περισσότερα κρούσματα, ωστόσο, θα αναστέλλει τη λειτουργία του ολόκληρο το σχολείο.

Ήδη, πάντως, από τις πρώτες ημέρες έναρξης των σχολείων έχουν αρχίσει να καταγράφονται τα πρώτα κρούσματα της πανδημίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, γι’ αυτόν τον λόγο κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία στους Νομούς Λέσβου και Πέλλας έως και την Παρασκευή (18/9), μετά τα πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού στις δύο αυτές περιοχές, καθώς και τα εξής σχολεία:

Δημοτικό σχολείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (έως 18/9)
Νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (έως 18/9)
2ο Δημοτικό Βουτών Ηρακλείου (έως 27/9)
2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής (έως 27/9)
2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας (μόνο το τμήμα Β5 έως 27/9)
7ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας (έως 18/9)

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, έχουν αρχίσει να καταγράφονται τα πρώτα περιστατικά επικίνδυνου συνωστισμού σε σχολεία και οι αντιδράσεις για τις συνθήκες. Υπενθυμίζεται ότι υπό κατάληψη τέθηκαν 11 σχολεία στην Πάτρα, με τους μαθητές να ζητούν αυξημένα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και ολιγομελή τμήματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αρνούνται να φορέσουν μάσκες.

Αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη βρίσκονται: ΕΠΑΛ Αγίας Σοφίας, 8ο, 2ο, 7ο ΓΕΛ, ΓΕΛ Παραλίας , 12ο ΓΕΛ, 7ο ΓΕΛ. Επίσης, υπό κατάληψη είναι τα παρακάτω Γυμνάσια: 1ο Παραλίας, 12ο, 2ο και το Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και προέρχεται από σχολείο του Πειραιά. Στην εικόνα διακρίνονται ομάδες μαθητών, σε πολύ κοντινές αποστάσεις, λίγο πριν από την έναρξη των μαθημάτων, ενώ ελάχιστοι φορούν μάσκες.

Για το συμβάν ρωτήθηκε και ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, o oποίος, μεταξύ άλλων, προειδοποίησε ότι αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί ένα νέο lockdown θα είναι μονόδρομος.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ