Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023

Κ. Τσιάρας : Κι αν άλλαζε ο Ποινικός Κώδικας πάλι θα υπήρχε πρόβλημα με την υπόθεση της  Χρυσής Αυγής

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κ. Τσιάρας : Κι αν άλλαζε ο Ποινικός Κώδικας πάλι θα υπήρχε πρόβλημα με την υπόθεση της  Χρυσής Αυγής

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σε αποστροφή του ξεκαθάρισε προς τους βουλευτές πως ακόμα και αν η κυβέρνηση άλλαζε τον Ποινικό Κώδικα άμεσα, και πάλι θα υπήρχε πρόβλημα με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς «θα ίσχυε ο ευμενέστερος νόμος» και θα υπήρχε και σύγκρουση με το άρθρο 51 του Συντάγματος, που κάνει λόγο για «αμετάκλητη δικαστική απόφαση».

«Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι κάνουμε παρέμβαση, η παρέμβαση αυτή συμπαρασύρει και πολλά άρθρα Ποινικού Κώδικα, δεν είναι τόσο απλό», είπε. «Είναι απορίας άξιο πώς εξακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει την επιχειρηματολογία αυτή. Ακόμα και αν αλλάζαμε τον ΠΚ, πάλι θα ίσχυε ο ευμενέστερος νόμος, και υπάρχει και το άρθρο 51 του Συντάγματος. Ποιον κοροϊδεύετε; Για τι πράγμα μιλάμε;», δήλωσε από τα υπουργικά έδρανα ο κ. Τσιάρας, και πρόσθεσε: «Εσείς είστε αυτοί που δώσατε παράθυρο με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα. Εσείς που, παρότι ήσασταν εγκαλούμενοι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν κάνατε τίποτα και υποκριτικά τώρα προτείνετε κάτι που ξέρετε ότι δεν μπορεί να ισχύσει. Είναι για τις εντυπώσεις η συζήτηση και όχι για την ουσία».

Θεοδωρικάκος: Παρελκυστική η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ελληνικός λαός, σταθερά και μόνιμα αφήνει στο περιθώριο όσους έχουν φασιστικές αντιλήψεις» ανέφερε από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, ότι «η χθεσινή ημέρα ήταν μια μέρα γιορτής της ενότητας και καταδίκης της Χρυσής Αυγής».

Σχολιάζοντας την στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, την χαρακτήρισε ως «σημαντικά παρελκυστική», λέγοντας ότι «αντιλαμβάνομαι πως σας έχει φέρει σε δύσκολη θέση με τις δηλώσεις του, ο συνάδελφός σας Σταύρος Κοντονής». Ο υπουργός Εσωτερικών απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα πολιτικά δικαιώματα των καταδικασμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «όσο περισσότερο καταθέτετε προφανώς αντισυνταγματικές προτάσεις, τόσο περισσότερο επιβεβαιώνετε την αναξιοπιστία σας που διαχρονικά χαρακτηρίζει το κόμμα σας». Κάλεσε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ να ξανασκεφτεί την στάση του, λέγοντας ότι «υπάρχει πάντα και η επόμενη ημέρα και δεν παίζονται όλα στις εντυπώσεις του μισού λεπτού της ώρας»

Η επόμενη ημέρα, τόνισε ο Τ. Θεοδωρικάκος, απαιτεί σοβαρές μεταρρυθμίσεις και η κυβέρνηση μπορεί να υλοποιεί ένα οργανωμένο μεταρρυθμιστικό σχέδιο, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και μια αξιωματική αντιπολίτευση που με αξιόπιστο τρόπο θα επιλέξει να συμμετέχει σε μια τέτοια πορεία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ